ZİNCİR MARKETLERE DÜZENLEME
Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, Ticaret Bakanlığı’nın zincir mağazalarda tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satış düzenlemesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Alişan yaptığı yazılı açıklamada, “Ticaret Bakanlığı’nın taslak düzenlemesine göre, elektronik ortamda satış ve 1500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere, zincir gıda marketlerinde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacak. Marketlerin elektronik ortamdaki satışlarında ise mevcut yasak ve düzenlemeler geçerli olmaya devam edecek” dedi.

İVEDİLİKLE GERÇEKLEŞTİRİLMELİ
Başkan Alişan, küçük esnafı korumak amacıyla, zincir gıda marketleri, pazar günleri saat 11.00’den önce açılamayacağını da dile getirerek, “Biz esnaf ve sanaatkarlar olarak bakanlığın hazırlığında olduğu bu taslak düzenlemede yer alan kararı memnuniyetle karşılaşıyoruz. Şu an için bu konuda en önemli beklentimiz bu taslakta yer alan kararların ivedi şekilde gerçekleştirilmesidir” şeklinde konuştu.

BU VİRÜSÜN FATURASINI KÜÇÜK ESNAFA ÖDETMEYELİM
Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan son olarak ise şöyle konuştu, “Biz esnaf ve sanatkârlar olarak İçişleri Bakanlığımızın aldığı kısıtlama kararlarına büyük bir özveri ile uyuyor ve Covid 19 ile mücadele kapsamında elimizden gelen tüm fedakarlığı yapıyoruz. Ancak Sakarya esnafının kısıtlama kapsamında kapalı olduğu zaman diliminde zincir marketler oto lastiği bile satabiliyor. Benim esnafım ülkesi ve milleti için kazancından fedakarlık yaparak kapısını kapatırken, zincir marketler aynı ürünleri satabiliyor. Bu virüsün faturasını küçük esnafa ödetmeyelim. Çok zor günler geçiren esnafımızın sorunlarını çözemk amacıyla yetkili makamlara ulaştırdığımız diğer konularında çözülerek, bir nebze olsun nefes almak istediğimizi bu vesile ile yeniden dile getirmek istiyorum.”