korona virüsü salgınına yakalanan hastalarla gece gündüz ilgilenerek gösterdikleri büyük fedakarlığın bir karşılığı olarak tüm sağlık çalışanlarına ödenmesine karar verilen yüzde 100 oranındaki ek ödemede sorun çıktı.

Bulundukları görev, kıdem ve uzmanlığa göre ayda 600 lira ile 14 bin lira arasında değişen döner sermaye ek ödemelerinin üniversitelerde çalışan sağlık personelinin hesabına yatırılamadığı bildirildi.

Ödemelerin Maliye ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) arasında yaşanan bürokratik sürecin tamamlanamamasından kaynaklandığı ifade ediliyor.

Korona hastalarıyla sürekli temas içinde oldukları halde corona kliniği dışında sayıldıkları için ek ödemeleri yüzde 100'den yüzde 55'e düşürülen sağlık personeli de tepki gösterdi.

ÜÇ AYLIK BİR DÖNEM İÇİN

Toplumdan gelen talepler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına performansa bakılmaksızın 3 ay süreyle döner sermaye ek ödemelerinin yüzde 100 oranında tavandan ödeneceği bilgisini vermişti. Buna göre, hastanelerin döner sermayelerinde yeterli para olmasa da gerekli kaynak bütçeden aktarılacaktı.