Altın fiyatları, ABD’de tarım dışı istihdam verisinin 7 ayın en düşük seviyesine gerilemesiyle cuma günü 1.830 doların üzerini gördükten sonra bu hafta 1.820 dolara doğru geriledi. Gram altın ise Dolar/TL ’deki düşüşle 485 TL civarında seyrediyor.

ABD'de tarım dışı istihdam Ağustos ayında 235 bin artış kaydederken Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi ülkede tarım dışı istihdamın 733 bin artması yönündeydi.

Geçen hafta çarşamba günü açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi de 625 bin kişilik artış beklentisine karşın 374 bin artışa işaret ederken, perşembe günü gelen haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise beklenenden kötü bir düşüşle pandemi döneminde görülen en düşük seviye olan 340 bin olarak açıklanmıştı.

Fed’in varlık alımı azaltımı takvimi için odaklandığı verilerin başında istihdam geliyor. Fed Başkanı Jerome Powell konuşmalarında istihdam piyasasının kayda değer bir gelişme göstermesiyle varlık alımı azaltımının bu yıl başlayabileceğine işaret etmişti.

Ons altın fiyatı

Geçen hafta yatırımcıların istihdam verilerine odaklanmasıyla beraber haftayı görece yatay bir seyirle tamamlayan ons altın, cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrasında 1.833 dolara kadar yükseldi. Sonrasında kademeli bir şekilde gerileyen ons altın, bu hafta yüzde 0,3’e yakın düşüşle 1.822 dolar seviyesinde bulunuyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın geçen hafta küresel altın fiyatlarının yatay bir seyir izlemesiyle dolar/TL’deki gerilemeyi takip etti. Doların gelişen ülke para birimlerine karşı zayıflaması ve dolar/TL’nin gerilemesiyle 482 TL’ye kadar gerileyen gram altın, küresel altın fiyatlarında cuma günü yaşanan yükseliş sonrasında bu hafta 485 TL civarında seyrediyor.