GENİŞ KATILIM
APEK 71. Olağan Genel Kurula, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Feridun Canbaz ile Eski Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik de katıldı. Yapılan genel kurulda Başkan Sebahattin Karasakal ve ekibinin icraatları kooperatif ortakları tarafından ibra edildi

EN KALİTELİ VE EN HIZLI
APEK Başkanı Sebahattin Karasakal yaptığı konuşmada, “Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi bundan tam 71 yıl önce kuruldu. Kooperatifimiz bugün ortaklarının her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını en kaliteli ve en hızlı şekilde temin etmekte ve ortaklarının hizmetine sunmaktadır. Kooperatifimiz, üretim yılı içerisinde ortaklarının ihtiyaçlarını temin etmeleri için birçok kampanyalar düzenlemektedir. Başta her yıl düzenli olarak yaptığımız gübre, mısır tohumu kampanyası, kurban vadeli yem kampanyaları, sulama malzemelerinde peşin fiyatına yılsonuna ödeme kampanyası ve benzeri kampanyaları sıklıkla yapmaktadır. Bu bağlamda kooperatifimizin ortaklarına sunduğu girdi teminleri her yıl artarak devam etmektedir” dedi.

HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK
Karasakal, “Kooperatifimiz 2020 üretim sezonunda, 15 bin ton gübre,  bin 80 ton hububat tohumu, 10 bin 320 adet mısır tohumu,7 milyon 550 bin adet sebze fidesi, 6 bin ton hayvan yemi, 8 bin adet paketlenmiş daneli mısır silajı, 2 milyon 920 bin metre damlama sulama borusu ortaklarımızın hizmetine sunmuştur. Kooperatifimiz bir taraftan ortaklarının girdilerini temin ederken, aynı zamanda ortaklarının üretmiş olduğu dane mısırı, daneli mısır silajını almakta ve ortakları ile Bolu, Mudurnu, Kaynarca ve Kandıra bölgelerinde sözleşmeli buğday ve arpa tohumlukları da üretimini yapmaktadır. Kooperatifimizde 2021 yılında da hizmetlerimiz artarak devam edecek, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her yıl olduğu gibi, bu yıl hem merkeze bağlı Çökekler Mısır Kurutma Tesisi’nde, hem de Akyazı Bölgesi Osman Bey Kantarı’nda silaj alımları devam etmektedir. Ayrıca bu yıl Akyazı Osman Bey Kantarı’nda dane mısırı alımlarımız da başlayacaktır. Bu sene ortaklardan gelen talep üzerine 605 dekar alanda sözleşmeli buğday, arpa ve tritikale ekimi yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

11 SATIŞ MAĞAZASI KAZANDIRDIK
“Yatırımlarımız hızla devam etmektedir” diyen Karasakal, “Kooperatifimiz yakın zamanda inşaatı biten Pankobirlik tarihinin ilk mağazası olan Bolu Satış Mağazası’nı da yeni yerinde hizmete açtı. Çok şükür bugüne kadar kooperatifimize 11 adet satış mağazası kazandırdık. Kooperatifimizin geçmişte kendine ait 3 adet satış mağazası vardı. Bugün Çökekler, Düzce, Mudurnu, Akyazı, Bekirpaşa, Söğütlü, Geyve, Pamukova, Kaynarca, Yenipazar ve Bolu satış mağazalarını yerleşik düzene geçirmiştir. APEKSA şirketimizin arazisi üzerinde imar tadilatlarımız son noktaya gelmiş durumda. Kooperatif olarak bu alana büyük bir gıda ve tarım marketi kurmak için hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah bölgemize gıdadan tarımsal ürünlere birçok ürünü bulacağımız marketimizi kazandırmış olacağız” dedi.