ASKON Sakarya Şube üyeleri gerçekleştirdiği Konya ziyaretinde ilk olarak Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi, KTO Dış Ticaret Merkezi ve KTO Model Fabrikaya ziyarette bulundu.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Konya Ticaret Odası’nın proje yürütücüsü olduğu Mesleki Eğitim Merkezi binasını ve Model Fabrikayı gezen ASKON Üyelerine tanıtımı yapılan Eğitim Merkezinde, Gelişmiş fiziki altyapı ve donanıma sahip atölye ve laboratuvarları ile bireylere mesleki nitelik kazandırmak, özel sektörün mesleki eğitime ilgisini artırmak, mesleki eğitim içeriklerinin geliştirilerek bireylere daha fazla katkı sağlayarak iş gücünü arttırma hedefleri ile faaliyette bulunan Merkez ASKON Üyelerinin büyük beğenisini topladı. Proje ile ilgili açıklamada bulunan ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, çekirdek ’ten eleman yetiştirmenin ve kalifiyeli eleman bulmakta zorluk yaşanan bu dönemde Konya Sanayisi ve İşverenleri için güzel ve başarılı bir proje olduğunu dile getirdi.

TİCARETİMİZ VE DİYALOGLARIMIZ ARTACAK

ASKON Ekibi ziyaretlerine ASKON Konya Üyesi olan ve Konya’nın ihracatına ciddi ivme kazandıran üye işyerlerine ziyarette bulunarak üretim ve işleyişle ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Akabinde ASKON Konya Üyeleri ile bir araya gelerek Üyelerin yaptıkları işler ve ticareti geliştirmek için görüş alışverişinde bulunuldu.

ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz “Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin kurulma gayesinin işadamlarının güç birliği yapmalarına olanak sağlamak. Daha çok istihdam daha çok üretim ve daha çok ihracat yapmak için ticaretimizi geliştirmek, üretimde, satışta paydaş olmak gerekiyor. Konya Şubemiz Türkiye’de Şubeler arası sıralamada ve İş Adamları nezdinde yüksek potansiyeli olan sayılı iller arasında yer alıyor. Bizler de üyeler arası çapraz ticaretimizi geliştirmek ve iki ticaret şehri arasında ticaret köprüsü oluşturmak adına bugün burada bulunmaktayız. Ticaretin dostluğu pekiştirdiğini vurgulayan Başkan Tumbaz; Ticaretin olduğu yerde barış olur, dostluk olur, ticaretle başlayan ilişkiler daha da kuvvetlenerek pekişir, ifadelerini kullandı.

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı sizleri Konya’mızda ağırlamaktan büyük şeref duyduk.Bu tür ziyaretlerin iş dünyasının beklentilerinin yerinde tespiti açısından oldukça önemli olduğunu belirterek; “Bizler iş dünyası temsilcileri olarak, şehrimizin ticaretini nasıl artırır, ülke ekonomisine daha fazla nasıl katkı sağlarız kaygısı ile çalışmaktayız ifadelerini kullandı.

MANEVİ ŞEHİR

ASKON Heyeti ziyaretlerine Panorama Müzesini Rehber Eşliğinde gezerek Konya Tarihi hakkında ve Mevlana’nın hayatının resimlerle anlatıldığı yerleri gezerek ön bilgi alışverişinde bulundular. Ziyaretlerine Mevlana Türbesi ile devam eden heyet Mevlana’nın hayatı hakkında bilgi alarak Türbe ziyaretini gerçekleştirdiler. Heyet son olarak Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Sille Mahallesini gezerek ziyaretlerini tamamladılar.

Başkan Engin Tumbaz, kendilerini misafir eden ve ziyaretlerde kendilerine gösterilen ilgiden dolayı ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek programı tamamladılar..