//Şevval Geçin//

Başkan Ulukaya, 10 gün önce başlanılan ayva toplanması ile ilgili bilgi vererek, "İşçilerimiz yerli kimse tek başına yapamayacağı için kendi bölümlerinden oluyor ancak erkeklerde bazen yabancı kökenli olabiliyor. Tüccar dalından aldıysa deposuna koyuyor. Soğuk hava depolarına düzgün olanlar konuluyor diğerleri hemen pazara gönderiliyor" ifadelerini kullandı.

KARŞILIK YOK!
Emeklerinin  karşılığını alamadıklarına dikkat çeken Başkan Ulukaya, "Maalesef emek konusunda karşılık alamıyoruz. Fiyat konusunda çiftçilerimiz memnun değil. Bizim memleketimizde çıkan bu ürünü biz neden bu kadar pahalıya yiyoruz? bunun yanında bilirkişi de bağırıyor. kendi ürettiği ürünü bu kadar maliyet karşısında neden ucuza vereyim diye pazarcı ile üreticiyi karşı karşıya getiriyorlar maalesef biz bu sıkıntıyı devamlı çekiyoruz" dedi.

FAHİŞ FİYAT
Fahiş fiyatları ancak devlet yetkililerinin çözebileceğini vurgulayan Başkan Ulukaya, "Pazarcı bilirkişiden mal alabilmeli. yoksa üretici de tüketici bu durumda hep mustarip kalacak. şu anda üreticen çıkan ile pazar arasında çok fark var. Tüccar ürünü çiftlikten aldıktan sonra üstüne maliyetini koyuyor hale götürüyor oradan pazara sevk ediliyor derken tarlada 2 lira olan ayva tezgahta 10 lirayı buluyor. Herkes kendi karını ortaya koyunca fiyatta bu şekilde yüklenmeye devam ediyor. Hükümet bu işe bir çare bulmalı" şeklinde çağrıda bulundu.