// Nurettin Eryılmaz- Şevval Geçin //

Sakarya Esnaf ve Sanatlar Odası Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, “Ötelenen ödemeler geldi. Şimdi bizlerde her geçen gün borç batağına bir kez daha katılıyoruz. Bizim siyasi görüşümüz yok biz ekmeğimizin peşindeyiz geleceğimizin çok karanlık ve zor olduğunu düşünüyorum. Devletimiz destek verdi ama kesildiği an biz yok oluruz. Bu ödemelerin faiz uygulanmadan ertelenmesi gerek” dedi.

“İŞLETMELER MAĞDUR”

Bazı sektörlere yönelik dükkanların hala yasak olduğu için kapalı olduğuna dikkat çeken Başkan Alişan, “3 yıldan beri süreç yaşandı bazı sektörler tamamen ticaretten men edildi. Ediliş şekilleri yanlış. Sakarya’daki dükkanlara Ankara karar verdi bu doğru değil. Bu kararlarda bizler yokuz. Bizler alınan kararlara itiraz etmeden hemen kapattık. Biz halka hizmet ediyoruz sağlıklı ve verimli olmamız gerekiyor. Sağlık kurallarına uymamış diyorlar ancak bu geçmişte de var. Buradan geçinen aileler var, bireyler var. Örnek veriyorum nargile kafeler. Kurallara uyan işletmeler de bu durumdan mağdur” ifadelerini kullandı.

“SÖZDE BİLİM İNSANLARI!”

Koronavirüsün esnaflardan bulaştığı haberlerine yönelik tepkide bulunan Başkan Alişan, “Bu süreç içerisinde kimseye itiraz etmezken bazı meslekler kapatıldı. Ortalama 2 ay gibi bir süreç içerisinde serbest bırakıldı ama hala yasak meslekler var. Vaka sayıları 30 binlere dayandı. Bu pandeminin sebebi sanki esnaf ve sanatkârların olduğunu söyleyen sözde bilim insanları var. Ben SESOB Başkanı olarak eğer Sakarya’da pandemi bitecekse bunun sebebi de esnafsa dükkanları kapatmaya razıyız bunu peşinen söylüyorum. Kapatılması için önce ben fedakarlık yaparım ama ondan sonrada bu hastalık devam ederse o sözde dediğim sağlıkçı diye gezen insanların yakasına yapışırız” dedi.