Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, kısa çalışma ödeneğinin Yeni Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde iş dünyasını rahatlattığına dikkat çekerek “Kısa çalışma ödeneği yaşanan salgın sürecinde hem işverenlerimiz hem de işçilerimiz açısından son derece rahatlatıcı bir uygulama oldu. Üyelerimizden bu sürecin uzatılmasına yönelik gelen talepleri TOBB aracılığı ile ilgili bakanlıklara ilettik. Alınan neticede Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin 31 Ağustos 2020 tarih ve 31230 sayısında yayımlandı.

Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020’de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut faydalananlar için iki ay daha uzatıldı. Böylece, başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim’e kadar yararlanmaya devam edecek. İçinden geçmekte olduğumuz bu süreçte iş dünyası adına bu destek gerçekten çok değerlidir.”

“YIL SONUNA KADAR UZATILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

“Sakarya iş dünyası olarak; bu sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasının salgın seyrinin belirsizliği nedeniyle daha faydalı olacağına inanıyoruz. Bu konudaki destekleri ve iş dünyasına katkılarından dolayı üyelerimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımıza, ilgili bakanlıklarımıza, TOBB’a teşekkür ediyoruz Salgından etkilenen iş dünyasının yaralarının sarılmaya devam etmesini ve ekonomi çarklarının hızla eski seyrinde dönmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.