//Esra Şenli//

Kış ayının yavaş yavaş bitmesi ve havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte etraf cıvıl cıvıl olmaya başladı.Yaz ayının gelmesiyle birlikte evlerinin balkonlarını, bahçelerini süslemek için çiçekçilere talep arttı. 

Bu konuda halk54.com muhabirinin görüştüğü Bahçem Çiçek sahibi Ömer İlkiz, "Yaz boyu açacak sardunya, karanfil, mevsim çiçekleri, sıcaktan, rüzgardan etkilenmeyen çiçekler tercih edilmeli. Rengarenk açan balkon sarmaşıkları mine çiçekleri... Genelde bu tarz çiçekler tercih ediliyor." ifadelerini kullanırken talebin bu şekilde artması bizleri mutlu ediyor diye de ekledi. 

Havaların Soğuk Olması Çiçekleri Etkiliyor
"Yaz ayı gelse de hava değişimlerinin fazla olması bahçe çiçeklerinin bakımını zorlaştırıyor" diyen İlkiz sözlerine şu şekilde devam etti: "Balkon çiçekleri başladı ama küresel ısınmadan dolayı havalar biraz daha soğuk gidiyor. Biraz daha bekleyip havalar ısınınca tahminen 15 gün sonra da başlayabilirler." dedi.

Evde Hangi Çiçekler Yetiştirilir? 
Bu konu hakkında kişiden kişiye değişebileceğini ve zevklerine göre insanların çiçek aldığını dile getiren İlkiz"Yani bence insanlar hangisini isterse onları almalı her çiçekte olur. Genel de satılan deve tabanı, yuka, difenbahya, orkide, antoryum çiçekleri.Herkes kendi bütçesine göre, zevkine göre tercih ediyor." ifadelerini kullanırken insanları çiçeklere çok fazla su verilmemesi gerektiği toprağın nemli olmasının yeterli olduğunu dile getirerek uyardı.