Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammına ilişkin de konuştu. "Asgari ücret 4 bin TL olacak mı?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Kesinlikle işçimizi zora sokmayacağız, onları memnun edeceğiz. Asgari ücrette en uygunu masaya yatırıp nihai kararımızı vereceğiz. İşverenin de alınan karardan memnun olması lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İnanıyorum ki son derece başarılı görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bugün kardeşim Şeyh Temim'in anne ve babasıyla ailece akşam bir arada olacağız. Onlarla bir yemeğimiz olacak. Yarın da Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızı yapacağız. Türk-Katar savunma noktasında askerlerimizin oradaki üssü söz konusu. Bu üssümüz ile oradaki çalışmalarımızı ayrıca yürüteceğiz. Orayı da ziyaret etmek suretiyle Mehmetçiklerimizle bir arada olacağız. İkili ilişkilerimizde son yıllarda kaydedilen mesafeden inşallah bundan sonrası çok daha verimli şekilde devam edecektir. Katar'la yeni anlaşmalar imzalayacağız. Türkiye ve Katar güçlü duruşlarını koruyan iki devlettir. Yatırım düşmanı mandacılara rağmen ülkemizi büyüteceğiz.

BAE PRENSİ'NİN TÜRKİYE ZİYARETİ
Türk yapısı olarak Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleriyle olan birlikteliğimizi bundan sonraki ilişkileri çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız. Muhalefetin rahatsızlıklarını biliyoruz. Katar'a yönelik ablukalar bu yılın başından itibaren kaldırıldı. Şu anda Körfez ülkeleri arasında da bir dayanışma yeniden tesis edildi.Katar'ın yanı sıra Körfez'deki diğer ülkelerle de işbirliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Şubat ayı içerisinde Abu Dabi'ye bir ziyaretimiz olacak. Körfez bölgesinde diyalog kapılarının tekrar açılması ve yanlış anlamaların giderilmesi yönünde yürütülen diplomatik çabaları memnuniyetle karşılıyoruz.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?
Dönünce bu görüşmelerde ne yaptılar tarafların teklifleri nedir bunları görelim. Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. İnşallah en uygununu en ideal olanını gerek brüt gerek net masaya yatıracak nihai kararımızı vereceğiz. Sadece işçi değil işverenin de bu alınan kararla memnun olması lazım.

STOKÇULUK YAPANLAR
Stokçuluk yapanlar var. Her alanda. Otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Gıdada stokçuluk yenilir yutulur değil. Müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım dedim. Bedelini ağır ödeyecekler. Sen mi stokçuluk yapıyorsun. Bedelini ağır ödeyecek."