Türkiye'nin 2. çeyrek büyüme rakamları ve kritik enflasyon rakamlarının açıklanacağı haftaya dolar kuru sınırlı gerilemeyle 8,3669 seviyesinden başladı.

Bu hafta piyasalar ve TL'nin değeri açısından kritik olacak. Önce 1 eylül'de Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. Türkiye'nin 2. çeyrek büyümede beklentiler yüzde 21 olarak şekillendi. 3 Eylül'de ise Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Enflasyon rakamlarının kritik oluşunun nedeni TCMB'nin faiz konusundaki kararı etkileyebilecek önemde olması. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu "Politika faizi enflasyon rakamlarının üzerinde belirlenmeye devam edecektir." ifadesini kullanmıştı. Açıklanan temmuz ayı enflasyon rakamları politika faizinin çok az altında.

Öte yandan Fed Başkanı Jarome Powell'ın cuma günkü Jackson Hole toplantısında varlık azaltımlarının zamanlamasına dair net bir işaret vermemesi piyasaları rahatlattı. Ancak veriler piyasalar tarafından dikkatle izlenmeye devam ediyor. Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi piyasaların dikkatle beklediği bir başka veri olacak. 

Fed Başkanı Powell'ın herhangi bir işaret vermemesiyle doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de gerilemesine devam ediyor. Dolar endeksi bugün yüzde 0,20 gerilemeyle 92,468 seviyesinden devam ediyor.

Euro ise yeni haftaya 9,8966 seviyesinde başladı.