//Esra Solmaz - Selen Saatli//

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan Bakanlar Kurulu kararları doğrultusunda birçok eğlence yeri gibi, düğün salonları da kapanmış, düğün yapmak yasaklanmıştı. Süreç sonunda yeniden normalleşme için kademe kademe açılımlar yapan Bakanlar Kurulu, 1 Temmuz itibariyle düğün yapılması konusunda karar kılmış ve düğünler 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren yeniden yapılmaya başlanmıştı. 

Halk54.com'a konuşan düğün salonu işletmecisi İlker Kantarcı, bu yıl düğünlerin önceki yıllara oranla büyük oranla azaldığını dile getirdi. 

Kantarcı, "2020’nin mart ayında haliyle düğün sektöründe bir yavaşlama başladı. Hatta kapanmalar sebebiyle tamamen durduk. 1 Temmuz’da düğünler için iki aylık bir izin çıktı ve şartlara uygun bir biçimde gerçekleştirilmeye başladı ama önceki senelere göre yarıdan bile fazla bir düşüş söz konusu. On tane düğün yapıyorsak bu oran beşe düştü. Maliyetlerden çok fazla sıkıntı çektik. Pastadan tutun ikramlar ve diğer salon giderlerine kadar hepsine zam geldi. Pandemi bizleri de oldukça fazla etkiledi. Eylül ayında düğünler devam ediyor ve Ekim aylarında eğer kapanma olmazsa devam eder." dedi.