//Esra Solmaz-Selen Saatli//

Tarımsal kuraklık ve yüksek üretim maliyetlerinin etkisiyle kuruyemiş fiyatları da arttı. Halk54.com stajyer muhabirleri düğün ve kına gecelerinin vazgeçilmezi olan çerez-kuruyemiş fiyatlarını kuruyemişçi esnafına sordu.

Sadece kuruyemişlerin değil, bütün ürünlerin fiyatlarında yükseliş olduğunu söyleyen kuruyemiş esnafı İdris Utma, “Sadece kuruyemiş olarak algılamamak lazım. Piyasada paranın hiçbir değeri yok. Eskiden markete gittiğimizde 100 tl ile çok rahat dolabımızı doldurabiliyorduk. Şimdi ise 300 tl bile yetmiyor. Bütün ürünlerin fiyatlarında yükseliş var. Sıvı yağ bile 35 tl iken şimdi 60 tl’den aşağı düzgün yağ yok.” dedi.

Utma, “Kına ve düğün çerezlerinin elbette bizlere katkısı var. Bir düğünün tüm piyasaya katkısı olduğu gibi bizlerde fayda görüyoruz. Düğün sahiplerine de Allah yardım etsin. Sonuç itibariyle bu zamanda düğün yapmak maddi anlamda çok zorlayıcı. Ama bizlerin kazanması için de gerekli. Bizler de elimizden geldiği kadar işimizi düzgün yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Kuruyemiş fiyatları şu şekilde:

100 gr antep fıstığı 11 TL

100 gr yer fıstığı 3,50 TL

100 gr leblebi 2,50 TL

100 gr çekirdek 3 TL

100 gr badem 10 TL

100 gr fındık 9 TL

100 gr kaju 11 TL