//Halk54.com//

Yakın zamanda tamamlanan Kuzey Marmara Otoyolu ve İzmir-İstanbul Otoyolu’nun güzergâhındaki arsa ve arazi değerleri hızla yükseldi. Bölgelerde arsa fiyatlarında yüzde 92, arazi fiyatlarında ise yüzde 94’e kadar artış görüldü. Arsa fiyatlarında son 4 yılda en fazla artış İzmir, arazi fiyatlarında en fazla artış ise İzmit’te yaşanırken, Sakarya'da yüzde yüzde 67 artış gösterdi

METREKARE FİYATI 411 TL
Sakarya Akyazı istikametinde bulunan arsalarda metrekare fiyatı 411 TL olurken yıllık değişim yüzde 29, 4 yıllık değişim yüzde 45 oldu. Arazilerde ise ortalama metrekare fiyatı 65, yıllık değişim yüzde 25, 4 yıllık değişim ise yüzde 67 olarak resmi kayıtlarda yer aldı. 

EN FAZLA AKYAZI'DA
Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa verilerine göre, İstanbul'un Silivri ilçesi Kınalı kavşağından başlayarak, Sakarya Akyazı’da biten otoyol güzergahındaki bölgelerde son 4 yılda arsa fiyatlarında yüzde 45’e kadar, tarla, bağ, bahçe fiyatlarında ise yüzde 94’e kadar artış görüldü. Güzergâhta yer alan bölgeler içinde son 4 yılda arsa fiyatlarında en fazla artış Akyazı’da yaşanırken, arazi fiyatlarında en fazla artış ise İzmit’te görüldü. Sakarya Akyazı’da arsa fiyatları son 1 yılda yüzde 29, son 4 yılda ise yüzde 45 arttı, arsaların ortalama metrekare fiyatı 411 TL. İzmit’te ise arazi fiyatları son 1 yılda yüzde 21, son 4 yılda yüzde 94 artış gösterdi, ortalama metrekare fiyatı 64 TL oldu.