Mahallelerdeki bakkal esnaflarını ziyaret ederek istek ve sorunlarını dinlemeye devam eden Başkan Akdardağan, “Fırsat buldukça esnaflarımızı ziyaret ediyor istek ve sorunlarını dinliyoruz. Daha önce yaptığımız ziyaretlerde esnafımızın sorunlarını dile getirerek takibini yaptığımızı belirtmiştik. Son günlerde koronavirüs salgının yeniden artışa geçmesi nedeniyle vaka sayılarında da hızlı artış yaşanmaktadır. Esnaflarımıza yönelik olarak gerek İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, gerekse yerel yönetimlerce yapılan denetimleri yerinde ve olumlu buluyoruz. Denetimlerin sık sık yapılmasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz” dedi.

ESNAFLAR HASSASİYET İLE ÇALIŞIYOR

Koronavirüs salgınına karşı birlikte mücadeleye dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Esnaflarımız hassasiyet ve büyük özveriyle çalışırken, vatandaşlarımızdan da maske ve mesafe kuralına mutlaka riayet etmesi gerektiğini her fırsatta vurguluyoruz. Topyekûn mücadele verdiğimiz bu dönemde herkes üzerine düşen hassasiyeti göstermelidir.” dedi.

SEYYAR SATICILAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Akdardağan, “Esnafımız sıklıkla denetimden geçerken, her köşe başında ve sokak arasında cirit atan seyyar satıcılar maalesef görmezden geliniyor. Hijyenden yoksun, ne sattığı belli olmayan, vergi ödemeyen seyyar satıcılara böylesine hassas bir dönemde taviz verilmemeli. Sokak aralarını mesken edinen seyyarlar hem sağlığımızı, hem de esnafımızı tehdit etmektedir. Belediyelerimizden toplum sağlığını yakın derecede ilgilendiren ve esnafın baş ağrısı olan bu soruna artık kesin çözüm getirmesini bekliyoruz. Esnaflarımızın sesi ve haklı isteklerinin takipçi olmaya devam edeceğiz.” dedi.