Ziyarete Komite Başkanı Hasan Alptekin ve 5. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyeleri; Savaş Yılmazer ile Muhammet Alican Sak iştirak etti.

SATSO bünyesinde hizmet sektörünü temsil ederek sektöre yönelik çalışmalar gerçekleştiren 5. Meslek Komitesi, pandemi tedbirleri nedeniyle yeme-içme başta olmak üzere hizmet sektörünün büyük bir kaybı olduğuna dikkat çekerek sektörün yok olma ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Ziyareti memnuniyetle karşılayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya başta olmak üzere ülkede çok önemli bir sektörün zor durumda bırakıldığına vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Yaşanan bu süreçte yeme-içme sektörümüz başta olmak üzere kafe restoran, otel işletmeleri, okul öncesi eğitim kurumları, özel okullar, öğrenci ve işçi yurtları, okul servisleri, halı sahalar, spor tesisleri, şehirler arası yolcu taşıma firmaları, kırtasiyeler, etkinlik organizasyon firmaları, düğün salonları pandemiden olumsuz etkilenen sektörlerin başında geliyor.

Verilerimize göre devletin kira yardımı yaptığı sektörlere bakıldığında; ilimizde toplam 133 nace koduna sahip, yaklaşık 1000 gerçek ve tüzel kişiliğe sahip üyemiz var. Buna bağlı olarak bugün itibariyle üyelerimizin yaklaşık yüzde 10’luk bir kısmı oldukça mağdur durumdadır.

Kafe restoran ve benzeri işletmeler kapasitesi belli bir oranda düşürülerek ve tedbirler alınarak bu işletmelerimiz açılmalıdır. Normalleşme sürecinin başlangıcında kafe ve restoranlarımız, ateş ölçümü gibi uygulamaları gayet eksiksiz bir şekilde yerine getiriyordu ve HES kodu uygulamasına da kolaylıkla adapte olabilirler. Ancak müşteri anlamında kişi sınırlaması direk ciroyu etkileyen bir durum olması sebebiyle devlet destekleri artmalı ve sektörler normale dönene kadar devam etmeli. Cumhurbaşkanımız tarafından lokanta restoran, kafe vb. işletmelerimize yönelik destek paketi için teşekkür ediyoruz. Ancak bu işletmelerimiz, hizmet kapasitesi belli bir oranda düşürülerek ve tedbirler alınarak açılmalı. Bu konunun çözümü için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.