MÜTEAHHİTLER BEKLEMEYE GEÇTİ
İnşaat Sektörü Komisyon Başkanı Murat Kuzey; Son senelerde ülkemizin en fazla yatırım yapıldığı alanların başında gelen inşaat sektörü son yıllarda durağan bir pozisyona geçti. Arz-talep dengesi bozuldu. Buna rağmen girdi maliyetlerinde tırmanış sürüyor. İstihdamın yüzde 8’ini oluşturan 200 alt sektörle doğrudan ilişkilendiren inşaat sektöründe maalesef şu günlerde tehlike çanları çalıyor. Başta demir olmak üzere çimento ve hazır beton fiyatları tırmanırken kimse neler oluyor? Sorusuna cevap aramıyor. Ekonomik daralma nedeniyle durağanlaşan konut satışlarına rağmen yatırım yapmak isteyen sektör temsilcileri fiyat artışı ve ürün bulamama gibi gerekçelerle beklemeye geçti”

GÜVEN ORTAMI ZEDELENDİ
Türkiye’de yatırım yapan veya yapmak isteyen herkesin güvenli liman olarak görmesi durumunun ortadan kalktığına dikkat çeken Kuzey “Geçen yılın aynı dönemine bakıldığında demir, hazır beton gibi inşaatın olmazsa olmazlarına iki kat fiyat artışı yaşandı. Ne döviz kurunda ki dalgalanma ne de ihracat rakamlarında ki artış bu durumu açıklamıyor. Yaşanan fiyat artışına rağmen piyasada ürün tedariki sıkıntılı. Yaşanan durumun tek kelimeyle izahı ‘stokçuluk’ olabilir. Hükümetin güven ortamının daha fazla zarar görmemesi, istihdama, ekonomiye katkısı tartışılmaz çok önemli olan inşaat sektörünün tedirginliğini ortadan kaldırması gerekiyor”

ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
ASKON olarak inşaat sektöründeki dar boğazın ortadan kaldırılması için gereken tüm adımların atılmasına yönelik çalışmaların tam takipçisi olacaklarına vurgu yapan Kuzey “Hükümet temsilcilerinin, rekabet kurumunun yapacağı her türlü çalışmaya katkı vereceğimizi ve sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Türkiye’nin her dönemden daha çok yatırıma, istihdama katkı sunulmasına ihtiyacı olduğunu biliyoruz. ASKON ailesi olarak sektörün sorunlarının çözümü noktasında her türlü görevi almaya hazırız. Biliyoruz ve inanıyoruz ki salgın süreci ve stokçuluk dönemini güç birliği yaparak aşacağız” dedi