Traktör imalatının yanında farklı sektörlere yönelik iş ve tarım makinaları imalatı çalışmaları devam ediyor. Bu amaçla, tamamı ihraç edilecek ürünler yapmak için yeni fabrika inşaatına başlandı. Başak Traktör yenilenen ve büyütülen Saç işleme ve Talaşlı imalat fabrikasında üretim yapmak için İŞKUR’dan 100 kişilik işgücü talebinde bulundu. Şirket, “Gazaltı Kaynakçısı” yetiştirip istihdam etmek için İŞKUR’la sözleşme imzaladı.

Kaynakçı olmak isteyenleri bekliyoruz…

Yapılan sözleşme imza töreninde Başak Traktör A.Ş İnsan Kaynakları Direktörü Tekin KOÇAK; “Yeni imalatına başlayacakları makine ve ekipman hakkında bilgi vererek, fabrika içerisinde ayrı bir alan yeni makine ve ekipmanların imalatı için ayrıldığını bildirdi. “Yeni tesiste imal edilecek makinaların önemli bir oranı ihraç edilecektir. İmalat için İŞKUR’dan 100 kişilik işgücü talep etmiş durumdayız. Aynı zamanda yapılan İŞKUR’ un mesleki eğitim programı ile 100 kişiyi Gazaltı Kaynakçısı olarak yetiştirip, kalıcı olarak istihdam etmeyi hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İŞKUR Meslek edinmek isteyene asgari ücret veriyor

İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Başak Traktör A.Ş ile yapılan sözleşme gereği, şirketin ihtiyaç duyduğu “Gazaltı Kaynakçısı” nı birlikte yetiştireceklerini ve 6 aylık eğitim süresi boyunca kaynakçı adaylarına asgari ücret üzerinden ödemede bulunacaklarını belirtti. Ayrıca, bu süreç içerisinde başarılı adaylara Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmesinin yanında, Başak Traktör A.Ş tarafından işe alım garantisi verildiğini belirtti.

İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya; “Sakarya’nın sanayi yapısı içerisinde metal ve otomotiv sanayinin ağırlıkta olduğu “Gazaltı Kaynakçılığı” mesleğinin bugün olduğu gibi ileride de en çok ihtiyaç duyulan meslekler arasında yer alacaktır. Bunun yanında, söz konusu meslekte çalışanların aylık ücretlerinin asgari ücretin çok üzerinde bulunmaktadır. Bu nedenle, meslek edinme fırsatı bulamamış veya geçerli bir mesleği olmayan veya ilave bir meslek daha kazanmak isteyenler iş arayanları “İstihdam için en iyi referans geçerli bir meslek ve o mesleğe ilişkin belgedir” gerçeğinden hareketle İŞKUR’ un programlarından yararlanmaya bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

SGK Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Hüseyin Ulukaya, işverenlerin işbaşı eğitiminden yararlanan kursiyerleri için sigorta prim teşvikinde bulunarak istihdama destek olduklarını hatırlattı. İmzaladıkları kurs programı için sigorta prim teşviki sunulacağını belirterek, iş arayanlara ve firma yetkililerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynakçılık kursuna kimler katılabilecek

Başak Traktör A.Ş İnsan Kaynakları Direktörü Tekin Koçak, iş öğrenerek meslek kazanmak ve kalıcı olarak istihdam da yer almak isteyen İlköğretim, Lise, Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okulu mezunu 18-40 yaş arası iş arayanların “Gazaltı Kaynakçılığı” kursuna dâhil edilebileceklerini ifade etti.