//Adnan Turgay Özbalkan//

7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3'üncü taksit ödeme dönemi 1 Mayıs'ta başlamıştı. Bu taksite ilişkin ödeme süresi bugün sona erecek. Ayrıca, 7143 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 17'nci taksit ödeme süresi de aynı bugün dolacak.

Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, Borç yapılandırması, vergi borçları, emlak vergisi gibi pek çok ödemenin son günü olması nedeniyle vatandaşlara hatırlatmada bulundu.

Akçay, "Daha önce yapılandırılmış olan alacaklarla ilgili son ödeme tarihi 31 Mayıs yani bugün son gün. 7143 sayılı yapılandırmanın 17. taksidinin son günü bugün. Ayrıca 7256 sayılı yapılandırmanın da 3. taksidinin son günü bugün. Vatandaşlarımızın son gün olması münasebetiyle 7256 sayılı yapılandırmanın 3. taksidini ve 7143 sayılı yapılandırmanın 17. taksidini bugün mutlak süretle ödemeleri gerekiyor. Vatandaşlarımıza ödeme yaparken mümkün mertebe interaktif vergi dairesi üzerinden ödeme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Ama böyle bir imkanları yoksa biz veznelerimizde tahsilat yapmaya devam ediyoruz. Şuan itibariyle herhangi bir uzatma olmadığı sürece saat 16.00'da veznelerimiz kapanacak." dedi.

Ödemeler, İnteraktif Vergi Dairesinden veya Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulamasından yapılabiliyor. Başkanlığın www.gib.gov.tr adresinde yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bölümünden 02.00-23.45 saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla ödeme yapılması mümkün bulunuyor. Banka hesabından havale, vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ya da PTT şubeleri aracılığıyla da ödeme yapılabiliyor.