//Nurettin Eryılmaz-Eda Nur Atalay//

Sakarya'da günlerdir etkili olan olumsuz hava koşulları, balık fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Adapazarı Katlı Pazar Yeri’nde geçtiğimiz haftalarda kilosu 25 liradan satılan hamsi, bugün 50 liradan alıcı buluyor. İstavritin 35 lira, çupranın da 80 liradan satıldığı Katlı Pazar Yeri'ndeki tezgahlarda en çok tercih edilen balık türleri hamsi ve istavrit oluyor. 

HALK54'e konuşan balıkçılar, hava muhalefetinden dolayı az miktarda balık geldiği için fiyatların yüksek olduğunu ancak önümüzdeki günlerde fiyatların düşeceğini ifade etti. 

"TEKNELER AÇILAMADIĞI İÇİN FİYATLAR YÜKSEK"
Adapazarı Katlı Pazar Yeri’ndeki balıkçılar, "Tezgahlarımızda hamsi ve istavrit var. Şimdi bunların mevsimi. Fiyatlarımız 25 ile 35 lira arasında değişiyor. Kardan önce balık boldu, hamsi çok bol geliyordu. Kar yağınca biraz azaldı. İnşallah kar bitince daha da fazlalaşır. Kardan dolayı yollar kapalı olduğu için hamsi az geldi, kilosu 50 TL. Şuanda tekneler açılamadığı için fiyatlar yüksek." dediler.

"BALIKÇININ HALİ ZOR"
Balık almak için Geyve'den Katlı Pazar Yeri'ne gelen bir vatandaş, "Hamsi almak için geldim. Şuanda fiyatlar yüksek ama yapacak birşey yok. Balıkçının hali zor. Hava şartlarından dolayı biraz yükseklik var ama düşeceğini düşünüyorum." dedi.