Ocak ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 5 Şubat tarihinde hesaplara yatırılacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.

KISA ÇALIŞMA ÖDEMESİ İÇİN DUYURU GELDİ
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ocak ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerini bugün yapacaklarını açıkladı. Bakan Selçuk, "1 milyon 320 bin kişiye, 2,1 milyar TL kısa çalışma ödeneği ödemesi yapılacak." dedi.

ÖDENEK İÇİN IBAN GEREKİYOR
Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi yine sistemde IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşların ödemeleri PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek.

İBAN NUMARASI, İŞKUR KAYIT VE GÜNCELLEME
İBAN numarası ödeneğin hesaplara yatması için önem taşıyor. İşsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneğinin hesabına yatırılması için ilk önce https://esube.iskur.gov.tr adresine giriş yapın. Sayfaya girdikten sonra IBAN bilgilerinizi girmek veya güncellemek için tıklayınız.” Sekmesine giriş yapın. Açılan sayfanın en altında IBAN kutusu yazan yere paranızın yatmak istediği hesabınızın İBAN numarasını yazın. Bilgilendirme metnini okuyup kabul ettikten sonra kaydetme tuşuna basınız. Bu işlemler sonrasında ödeneğiniz hesabınıza yatacaktır.