Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte SATSO, KTO VE KSO ile Kosova ve Arnavutluk’ta faaliyet gösteren toplam 96 firma temsilcisi, Bilişim ve İletişim Teknolojileri, Otomotiv Yan Sanayi, Makine, Otomasyon, Metal, Plastik ve Kauçuk sektörlerine yönelik ikili işbirliklerini değerlendirdiler.

Toplantıya SATSO’yu temsilen Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş ve beraberinde komisyon üyeleri ile çok sayıda SATSO üyesi firma temsilcisi iştirak ettiler.

ÜRETME POTANSİYELİ
Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgiler paylaşan SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş, Sakarya’nın birçok sektörde ciddi üretim potansiyeline sahip olduğuna ve dünya ülkelerinin karşılıklı işbirliği yapmak isteyeceği bir konumda olduğuna dikkat çekerek; “Bugün SATSO, KTO VE KSO üyeleri başta olmak üzere Arnavutluk ve Kosova ülkeleri için de çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sakarya ciddi anlamda üretme potansiyeline, jeotsratejik konuma, birçok ulaşım imkanına sahip olan, ihracatçı iller arasında 7’nci, yaklaşık 176 ülkeye ihracat yapan ve ihracatın ithalatı karşılama oranında ülkemizin lideri olan bir şehirdir.

Birçok sektörü içerisinde barındıran üretim hacmi dolayısıyla da diğer ülkeler ile işbirliği adına verimli görüşmeler gerçekleştirebiliyoruz. Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu olarak üyelerimizi ihracata teşvik etmek ve dünya pazarlarına açılmalarını sağlamak için birçok proje geliştiriyor ve görüşme, etkinlik organize ediyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda uluslararası ticaret anlamında potansiyeli olan, dış ticaret hacmimizi güçlendireceğimiz hedef ülkelerle, ticari ikili ilişkileri güçlendirmeye yönelik çalışmalar da yürütüyoruz.

DÜNYA PAZARINDA ETKİNLİKLERİN ARTMASINI SAĞLAYACAK
Kosova ve Arnavutluk ülkeleri de Avrupa kıtasına yönelik etkinliğini artırmak isteyen üyelerimizin dikkatini çeken ilk ülkeler arasında yer alıyor. Karşılıklı olarak birçok önemli potansiyele sahip ülkenin iş dünyasını bu organizasyon ile bir araya getirerek işbirliği anlamında ciddi bir yol kat etmiş olduk. Birçok sektörü kapsayan bu ikili iş görüşmelerinin karşılıklı olarak avantaj sağlayacağına ve üyelerimizin dünya pazarında etkinliklerini artırmasına olanak sağlayacağını ümit ediyoruz. Bu bağlamda da birçok ülke ile ikili iş görüşmeleri organize etmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.