//İsmail Ateş//

2020 yılı kazançlarına ilişkin kurumlar vergisi beyannamelerinin internet üzerinden 30 Nisan 2021 Cuma gününe kadar verilmesi gerekirken, verginin son ödeme gününün sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelmesi nedeniyle vergi borcu ödemeleri için sokağa çıkma yasağı muafiyeti bulunup bulunmadığı merak ediliyordu.

İçişleri Bakanlığı konuya açıklık getirdi. Vergi borcu ödemeleri için bankaya gidecek olan kişilerin, vergi borcuna ilişkin tahakkuk fişi veya elektronik ortamda alınmış borç durumunu gösterir bilgi/belgeyi denetim sırasında göstermek ve ödemenin yapılacağı bankanın güzergahında kalma koşuluyla kısıtlamadan muaf olacağı belirtildi.

Bakanlığın internet sitesinde sık sorulan sorular bölümünde yer alan açıklama şu şekilde:

Kurumlar Vergisi ödemeleri için 30 Nisan 2021 Cuma günü vergi mükelleflerine borçlarını ödeyebilmeleri için herhangi bir muafiyet tanınacak mıdır?

Kurumlar Vergisi ödemesinin son günü olması nedeniyle tam kapanmanın ilk günü olan 30 Nisan 2021 Cuma günü kurumlar vergisi borcu ödemelerini yapmak üzere bankalara gidecek olan vergi mükellefleri vergi borcuna ilişkin tahakkuk fişi veya elektronik ortamda alınmış borç durumunu gösterir bilgi/belgeyi denetimlerde ibraz etmek ve şirket ile ödeme yapılacak banka güzergâhında kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulacaktır.