SATSO bünyesinde çalışmalarını yürüten Altyapı İnşaat Faaliyetleri, Maden Ocakları ve Mermer sektörü temsilcisi 2. Meslek Komitesi ile Kooperatifler, Enerji Altyapı ve Hafriyat sektörünü temsil eden 17. Meslek Komitesinin talepleri ile açılan iş makineleri teknolojisi bölümü ile ilgili SATSO Heyeti ve Okul Yönetimi arasında istişare toplantısı düzenlendi.

Gerçekleştirilen ziyarette SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Dünya, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, 2. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Akif Özkan ve Komite Üyesi Hasan Genç katılım sağlarken 17. Meslek Komitesinden ise Başkan Mehmet Çatalbaş, Başkan Yardımcısı Cevdet Koç ile Meclis Üyeleri; Adnan Borazancıoğlu, Adem Sezer ve Komite Üyesi Nihat Baltaoğlu katıldı. Fatih EML heyetinden ise; Lise Müdürü İrfan Karaçayır ve bölüm öğretmenleri iştirak etti.

Toplantı öncesinde okuldaki atölye ve sınıflarını ziyaret eden SATSO Heyeti öğrenciler ile sohbet ederek tavsiyelerde bulundu. Başkan Altuğ kendisinin de Meslek Lisesi mezunu olduğunu belirterek başarıya giden yolda mesleki eğitimin önemine vurgu yaptı.

Ziyaretlerin ardından toplantıda konuşan Başkan Altuğ; “Şehrimiz üretim gücüyle övünen ve her geçen gün daha da gelişen bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli yeni OSB projelerimiz ile daha da yükseğe çıkarmak istiyoruz ve bu da nitelikli, üreten gençlerimiz ile mümkün olacaktır.

Başta üyelerimiz olmak üzere Sakarya iş dünyası olarak nitelikli ara eleman bulma konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Sakarya’nın gelişimini ve geleceğini tasarlarken iş gücü ihtiyacını da karşılamamız gerektiğini biliyoruz. Özellikle Meslek Liselerimiz ile işbirliği gerçekleştirerek bu sorunun geleceğe yönelik aşılması için gayret gösteriyoruz. 2. ve 17. Meslek Komitelerimizin taleplerine istinaden kurulan İş Makineleri Dalı’na da elimizden geldiği kadarıyla sahip çıkıp destek olmaya çalışacağız. Ciddi potansiyeli olan bu sektörün açılan bölümümüz sayesinde nitelikli istihdam konusuna çözüm getireceğini ve diğer sektörlerimize de örnek olacağını umuyoruz. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş; “İlimiz iş dünyasının en büyük temsilcisi olan SATSO’nun eğitime karşı hassas duruşu ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Meslek lisesi memleket meselesi diyor ve bu gibi işbirliklerinin katlanarak artmasını umuyoruz. Ara eleman ihtiyacı artık ana eleman ihtiyacı olmaya başladı. İş dünyasının isteklerine yönelik açılan bölümlerimiz ile bu ihtiyaçlara yönelik nitelikli gençler yetiştirerek geleceğimize katkı sunmayı amaçlıyoruz. Okulumuzdaki her atölyede iş dünyası temsilcilerinin ayrı ayrı destekleri var. Bizler de bu doğrultuda iyi eğitimler vererek çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Lise Müdürü İrfan Karaçayır ise; “İş dünyamız ile iş birliğine önem veriyoruz. Okulumuzda 8 adet bölüm var ve bu bölümlerin neredeyse hepsinde SATSO üyesi firmaların desteğini alıyor ve iş birliği gerçekleştiriyoruz. Komitelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı altında İş Makineleri Teknolojisi Dalı’nı oluşturduk.” diye konuştu.

Toplantının devamında söz alan 2. ve 17. Meslek Komitesi Başkanları ve Üyeleri bölüm hakkında görüşlerini dile getirdiler. Bölümün çok daha fazla tercih edilmesini sağlamak gerektiğine dikkat çeken komite üyeleri sektör adına çıkılan yolun diğer sektör temsilcisi komitelere de örnek olacaklarını belirterek bölümün sürdürülebilir olmasının sağlanması için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ettiler.