//Esra Şenli'nin haberi//

Pandemi Türkiye'de ve dünya da birçok sektörü oldukça etkiledi. Bu sektörlerden biri de tekstil ve hazır giyim sektörü.

Pandemi sürecinde yavaş yavaş normalleşmeye gidilen şu günler de esnaf elinden geldiğince çalışıp yaşadıkları ekonomik kaybı gidermeye çalışıyor. Ama tam anlamıyla bir normalleşme olmadığı sürece işlerin pek düzelmeyeceğini söyleyen Gürkan Genç " Pandeminin başından beri satış yapmak için indirim yapıyoruz. Çünkü iş yok. Bu şekilde bir gelir elde etmeye çalışıyoruz fakat bunun da pek işe yaradığını söyleyemeyeceğim" dedi. 

İlk kapanmadan çok fazla etkilenmediklerini belirten Gürkan Genç "İlk kapanışta çok fazla bir zarara uğramadık. Fakat ikinci için öyle söyleyemeyeceğim. Neredeyse 4 aydır kapalı kaldık. Hala tam anlamıyla bir açılma olmadığı için işlerde hala durgunluk var." dedi.

Yapılan esnekliklerin de çok işe yaramadığını belirten Gürkan Genç " Satışta bizi hiç bir şekilde etkilemiyor.Çünkü çoğu yer kapalı olduğu için insanlar giyinip hiç bir yere gidemiyor. İnsanlar ne alsında nerede giysin. Tekstil olarak biz aşağı yukarı %70'lerde bir düşüş yaşadık. İndirim yapsak bile pek bir faydasını göremiyoruz. Kafeler, düğün salonları, okul mezuniyetleri falan yok. Bunlar olmayınca satışta yok. Herkes zor durumda olduğu için insanlar ellerindekiyle yetinmeye çalışıyor." dedi.