Petrol fiyatları, Fed tutanaklarında yıl sonuna kadar varlık alımı azaltımının başlayacağına dair konuşmalardan sonra varil başına 65 doların altına indi.

Batı Teksas Petrolü, New York piyasasında yüzde 1,4 düşüş kaydederken küresel gösterge olan Brent petrol de geriledi.

Federal Açık Piyasa Komitesi üyeleri, Fed'in ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanma taahhüdünü yeniden teyit ettiler ve Komite'nin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerini desteklediler.

Üyeler, para politikasının mevcut duruşunun, maksimum istihdamı teşvik etmenin yanı sıra, zaman içinde ortalama yüzde iki olan enflasyona ve yüzde ikiye iyi çıpalanmış uzun vadeli enflasyon beklentilerine ulaşmak için uygun kaldığına karar verdiler.

Enerji Enformasyon İdaresi’nin açıkladığı resmi verilere göre, ham petrol stokları geçen hafta düşerken benzin stoklarında sürpriz bir yükseliş oldu. Bu da Delta varyantının yükselişe geçmesiyle birlikte yakıt talebinin sekteye uğrayabileceğine dair endişeleri artırdı.

Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, son 1 haftada yüzde 7’ye yakın değer kaybederken perşembe günü de yüzde 1,4 düşüşle varil başına 64,38 dolar civarında bulunuyor.

Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 1,3 düşüşle varil başına 67,32 dolardan işlem görüyor.