ABD’nin kilit petrol depolama merkezlerinden olan Cushing’deki ham petrol stokları kritik düşük seviyeye gerilerken stoklar en son bu seviyelere geldiğinde petrol fiyatları hızlı bir yükseliş kaydetmişti.

Oklahoma, Cushing’deki depolama tankları operasyonlarına normal bir şekilde devam edebilmek için asgari bir petrol seviyesine ihtiyaç duyuyor. Yatırımcılar ise ihtiyaç duyulan bu asgari seviyenin 20 milyon varil civarında olduğunu düşünüyor.

Bu yıl diğerlerinden farklı olarak ham petrol stokları son iki haftada 4 milyon varil civarında düşerken toplam stoklar ise 31 milyon varile geriledi. Stokların küresel talep artışından dolayı daha fazla düşüş yaşaması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden ise benzin fiyatlarının 2022 yılına girerken de pahalı kalmaya devam edeceğini fakat 2022 yılında fiyatların düşeceğini söyledi.

“Tahminim, benzin fiyatlarının kışa yaklaşırken ve kışa girerken, özür dilerim, gelecek yıla girerken, 2022 yılında düşmeye başlayacağı yönünde” diyen Biden, söz konusu döneme kadar benzin fiyatlarında kayda değer bir düşüşe yol açacak bir gelişmenin olmasını beklemediğini sözlerine ekledi.

Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,9 düşüşle varil başına 83,96 dolara geriledi.

Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,7 düşüşle varil başına 81,94 dolara indi.