Hem emlak arayanlar hem de profesyonel ve bireysel ilan verenlerin hayatını kolaylaştıracak teknoloji çözümleri sunmaya devam eden Hürriyet Emlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Ekim 2020 Emlak Endeksi verileri açıklandı.

Emlak sektörünün geçtiğimiz bir yılda sergilediği performansı masaya yatıran Hürriyet Emlak’ın açıkladığı verilere göre; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 63,19 ile Gaziantep , yüzde 46,15 Antalya, yüzde 43,30 Eskişehir, yüzde 36,43 Çorum  ve yüzde 36,07 ile Sakarya geldi.

SAKARYA'DA KONUT FİYATLARI YÜZDE 36 ARTTI
Sakarya'da 2019 yılı Ekim ayı ortalama metrekare fiyatı bin 728 TL iken, bu sayı 2020 yılı Ekim ayında yüzde 36'lık artışla 2 bin 351 TL olarak kayıtlara geçti. 

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, Türkiye genelinde son 1 yılda satılık konut fiyatlarının yükselişini şu şekilde değerlendirdi: 

"YÜKSELİŞ İVMESİNİ KORUYOR"
“Hürriyet Emlak Ekim 2020 Endeksi, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum ve Sakarya illerinin yükseliş ivmesini koruduğunu gösteriyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya olmak üzere 5 büyük ilimizdeki yükselişi de son 1 yıllık değerlendirmeye baktığımızda görebiliyoruz. Türkiye genelinde ilçe bazına baktığımızda ise İstanbul’un yoğunlukta olduğunu söyleyebiliriz.

"MARMARA'NIN GÜNEYİ VE EGE BÖLGESİNE YÖNELME VAR"
İstanbul ilk 5 sıralamayı, Ankara ve Antalya ile paylaşıyor. Son birkaç ayın emlak endekslerine baktığımızda Türkiye genelinde büyük şehirlerden Marmara’nın güneyi ve Ege bölgesine doğru bir yönelmenin olduğunu görüyoruz. Önceki endeks verilerinde olduğu gibi Balıkesir, Aydın ve Muğla, Türkiye talebin en yoğun olduğu illerin başında geliyor.”