Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Tv264’te Gazeteciler Soruyor Özel programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı esnafa destek paketinden yararlanacak esnaf ve pandemi döneminde esnafın yaşadığı sorunları anlattı.

Pandemi döneminde kapanan işletme sayılarını açıklayan Alişan, “Sakarya’da pandemi döneminde birinci dalgada aralarında kantinciler, kahvehaneciler ve pazarcıların içerisinde bulunduğu 11 bin 532 işletme kapanmıştır. İkinci dalgada ise 7 bin 903 işletmemiz faaliyetine son vermiştir” dedi.

Esnafa destek paketinden Sakarya’da kaç esnafın yararlanacağını açıklayan Alişan, “Esnaflara yardım paketi ile ilgili uygulama rehberi gelecek. Sakarya’da 15 bin 511 adet işletme basit usule tabi. Bunların hepsi destekten faydalanacak mı? İfade edilene göre tanımlanan mesleklerde olanlar 3 ay boyunca bin lira destek, 3 ay boyunca 750 lira kira desteği alacak. 10 bin lira kira verene tabikide kötü. En azından vermeyi öğreniyorlar. Biz yetersiz gördük ama dokundular. Biz şükretmesini bilen bir kesimiz. Esnafın varlığını hissettiler. Biz sadece basit usule değil işletme defterine tabi olanlar da bu paketten yararlansın istiyoruz” diye konuştu.

Programın sonunda ‘Hasan Alişan’ın istemediği adam başkan olmaz’ diye yapılan eleştirilere cevap veren Alişan, “Ben kimseden çekinmem. Ben bu işin içine giriyorsam kurallarına göre oynarım. Benim istemediğim bir adam olmaması için gayret sarf ederim. Bugüne kadar yeni kazananların hepsinde emeğim katkım vardır. Kazanırsan saygı duyarım ama bugüne kadar hiç yanılmadım” dedi.