Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın başlattığı ve Sakarya’nın üzerinde çalışılan ve projelendirilen doğa yürüyüş parkurları dünyada sayılı turizm cazibe noktalarından olmaya aday. 4 aydır devam eden bu çalışmalarla Sakarya’nın gizli kalmış enfes doğal güzellikleri ve turizm zenginlikleri bu sayede bir bir gün yüzüne çıkacak. Valilik tarafından üzerinde çalışılan yürüyüş rotaları dijital ortama aktarılarak ve tabelalandırılarak doğa ve spor tutkunlarının hizmetine sunulmuş olacak. Geliştirilen bu doğa turizmi parkurlarında, yürüyüş, bisiklet, kanyon geçişi, kum yürüyüşü, macera etkinlikleri, doğal terapi alanları, Glamping, karavan ve kamp yapma imkanı sunması hedefleniyor.

80 KİLOMETRE UZUNLUKTA DOĞAYA SAYGI ESASIYLA
Bu çalışmaların en iddialısı ve özeli ise bu yıl itibariyle ilk yürüyüşü planlanan 80 km uzunluğundaki “Zambak Yolu Yürüyüş Parkuru” projesi olacak. Aynı zamanda bir botanik tur imkanı verecek bu projeyle sahilde kumlar üzerinde büyüyen bu nadir türün korunması ve doğa severlerin seyrine sunulması hedefleniyor. Doğaya saygılı yapılacak bu aktivitelerle bu sayede hem bu nadide tür korunmuş olacak hemde farkındalık ve bilinçlendirme artırılarak daha sağlıklı bir şekilde yaşatılmış olacak.

KAYNARCA'DAN DÜZCE SINIRINA KADAR UZAYACAK
Kaynarca ilçesinin kıyı kesiminden başlayıp Kocaali ilçesinin Düzce sınırına kadar kıyı boyunca kumsal alanda kesintisiz 80 kilometre boyunca uzanan ‘Zambak Yolu’ rotasında, Karadeniz kıyısında kumlar üzerinde 4 mevsim doğa yürüyüşüne elverişli parkur oluşturulmuş olacak.

Geliştirilen bu projeler ile ayrıca, mevcut parkurlar da göz önüne alındığında Sakarya, Türkiye’nin en uzun doğa yürüyüş parkurlarına sahip İl olma özelliğinin sahip olacak.