İzmir Ticaret Borsası ile yapmış olduğumuz Protokol ile Tarımsal ürün ve gıda maddesi üreten ve bu ürünlerin alım ve satımı konularında faaliyet gösteren üyelerimiz “E-Commodity Bazaar” elektronik emtia pazaryeri portalına girerek sisteme üye olabilir. E-Commodity Bazaar’ın misyonu; tarım ve gıda ürünlerinin ticaretini uluslararası boyutta arttırarak üyelerini bir araya getirmektir. Hiçbir kâr amacı olmayan E-Commodity Bazaar, yapılacak ihale işlemlerinden maddi kazanç sağlamamaktadır. Tarım ve gıda ürünlerinin toptan satışı için hazırlanan portale bu sektörlerle bağlantılı ürünler eklenebilmektedir. İki borsanında üyeler tarafından yapılacak alım-satımlarda hiçbir garantörlüğü yoktur.

E-Commodity Bazaar üye firmaların toptan olarak satışını yapmak istedikleri ürünleri portalde sergileyebilmelerine, alım ve satım yapmak istedikleri ürünler için açık arttırma ve açık eksiltme şeklinde ihale açmalarına imkân sağlamaktadır. Kapalı üyelik sistemi ile çalışan portal, tarım ve gıda ürünleri ticareti yapmak isteyen ya da yeni pazarlar arayan firmalar için önemli bir buluşma noktasıdır. Bu amaçla www.ecommoditybazaar.com alan adı ile bir web sitesi oluşturulmuştur.

E-Commodity Bazaar, üyelerine firmaların ticari risklerini sorgulayan ticari alacak sigortasından avantajlı fiyatlarla faydalanma imkânı sağlamaktadır. Dünyanın her bölgesinden firmalarla ticaret imkânı sunan portal, bilgi sayfaları ile üyelerini çeşitli emtiaların dünya borsalarındaki fiyat hareketlerinden de haberdar etmektedir. Üye firmalar portal hizmetlerine IOS ve Android uygulamaları ile mobil cihazlardan da giriş yapabilmektedir” diyerek sistem hakkında bilgi verdi.

İçinde bulunduğumuz dönemde dijital platformların öneminin daha da artacağını belirten Adem Sarı Dijital pazarlama küçük işletmelerin daha düşük reklam bütçeleri ile rekabet etmesine imkan sağladığını belirterek tüm STB üyelerinin bu platformdan yararlanabileceklerini ifade etti.