Tv264’te yayınlanan Gazeteciler Soruyor programının bu haftaki bölümünde, gazeteciler Kocaeli’nin vaka sayılarına, kırmızı grupta olmalarına rağmen kafe, restoran ve lokantaların açık olmasını protesto ediyor.

Bu kapsamda yayına katılan Sakarya Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, "Ciddi psikolojik sorunlarımız oluşmaya başladı. İnanın bıçak kemiğe dayanır hale geldi. Bin 250 üyem var, esnaf lokantalarımın hepsi kapalı. Tamamen belirsizlik sürüyor.

Hep beraber bir mücadele verdik turuncuya düştük ama açılmadık. Dibimizdeki iller kırmızı oldukları halde açık. Tamamen bir haksızlık ile karşı karşıyayız. 45-50 kişi aynı anda yolculuk yaptığında bulaşmayan virüs bizim lokantalarımızda bulaşıyor. Sakarya’da ne geçerliyse tüm illerde o geçerli olmalı.

Şuan kapalı olan dükkanların hepsinde SSK, Bağkur pirimler, yapılandırmaları isteniyor. Bu ay borçlar var. Prim borçlarını ödeyemezken, yapılandırmaları ödemek imkansız. En az bir sene ertelenmesi lazım.

FATURANIZI YATIRMADIĞINIZ ZAMAN SEDAŞ TACİZE BAŞLIYOR
Benim bir üyemin sabah 7 buçukta borcu var diye doğalgazı kesildi. Elektrik faturanızı yatırmadığınız zaman SEDAŞ tacize başlıyor, ekipler ile gelerek kesmeye çalışıyorlar. İkinci faturayı buldurmuyorlar bile.

Sakarya’da yiyecek içecek sektörü en fazla kirayı veren sektör. Bu kapamalarla esnafın kirasını ödemesinin imkanı yok. Tahliye davaları açılmaya başlandı bu şehirde. Üyelerimin yarısı açılmamak üzere kapandı. Bizim ışıklarımız tek tek sönmeye başladı. Bizim çalışmamız lazım. En basit işletmemizde 4 kişi çalışıyor, hepsi işsiz pozisyonunda.

Devlet 25 bin lira kredi verdi. 6 ay ertelendi denildi fakat faizleri üzerine konuldu” ifadelerini kullandı.