//Esra Solmaz - Selen Saatli//

Sakarya'da 2 TL'den satılan 100 gram simidin fiyatı, geçtiğimiz günlerde yüzde 25 artarak 2.5 liraya yükseldi. Yapılan zamla 2.5 TL'den satılmaya başlayan simit, 2 liraya satılan ekmekten daha pahalı hale geldi. 220 gram ekmeğin 2 liraya satıldığı Sakarya'da 100 gram simidin 2.5 TL'ye satılması vatandaşların tepki göstermesine neden oldu. 

Artan fiyatları halk54.com'a değerlendiren vatandaşlar, simide gelen zammı fazla bulduklarını söylerken, artık simidin ekmekten daha pahalı hale geldiğini dile getirdi. 

Simidin ekmekten daha pahalı olduğunu söyleyen Emine Karaman, “Ama bu zamma hiç şaşırmadım. Ülkemizde zam gelmeyen bir ürün bulmak neredeyse imkansız. Zamanında birileri simit çay hesabı yapıyordu. Onları yeniden hesap yapmaya davet ediyorum. Asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan bir insan biraz olsun dişini sıkmak adına yeri geldiğinde öğününü bir simitle geçiştiriyordu. Şimdi ise ekmekten daha pahalı olmuş. Oradan buradan kısayım dediği her şeye yine de zam geliyor. Tüm insanlar bu durumdan müzdarip ama dile getirmeye çekiniyorlar.” dedi.

Simide gelen zammı fazla bulan Beyza Arı, "Ben çalışan bir insan olarak, kimi zaman akşama kadarki açlığımı simit yiyerek bastıran biriyim. Ama şimdi iki simit yerine gidip yarım ekmek döner yerim daha iyi. Yaşadığımız dönemde hayat zaten pahalı. Keşke ona dokunmasalardı ama zam yapanlara da kızamıyorum. Her şeye olduğu gibi simit malzemelerine de zam geldi ve eminim onların da elinden bir şey gelmiyordur." dedi.