Yaşadığımız büyük felaket 1999 depreminden sonra "Deprem Kredisi" adı altında dönemin hükümeti ANASOL-M tarafından Sakarya Büyükşehir Belediyesi 56 milyon Euro borçlandırmıştı.

DSP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit, ikinci parti MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve dördüncü parti ANAP'ın eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz tarafından oluşturulan koalisyon hükümeti 17 Ağustos Depremini yaşayan Yalova, İzmit gibi illere depremin yaralarının sarılması konusunda borç yansıtmazken, dönemin Adapazarı Belediyesi Büyükşehir kapsamına alınmış, fakat deprem için alınan milyonlarca Euro'luk kredi borcu hanesine yazılmıştı.  

FAZİLET PARTİLİ DİYE
Deprem sonra büyükşehir belediyesi olan Adapazarı Belediyesi'nde belediye başkanlığını Fazilet Partisinden seçilen Aziz Duran yapıyordu.  Bir anlamda dönemin ANASOL-M hükümeti , Fazilet Partili diyerek Sakarya'yı deprem yaralarını sarmak için yaptığı yatırımları için borçlandırmış oldu..
 
Geçtiğimiz gün kamuoyuna yansıyan haberler o dönemden belediyeye aktarılan toplam 270 milyon TL'lik borcun tamamının silindiği yönündeki haberler üzerine www. medyabar.com editörleri süreci enine, boyuna inceledi.

YARISI BUGÜNE KADAR ÖDENMİŞ
Buna göre  Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bu güne kadar bu toplam 52 milyon Euro olan borcun yarısını ödediğini ortaya çıktı...

Böylelikle Kamuoyunda yansıyan 26 milyon Euro'luk borcun ise toplam borcun yarısı olduğu anlaşıldı. 

45 MİLYON EKREM YÜCE DÖNEMİNDE
2019 yılından sonra ise (Son Belediye Başkanı Ekrem Yüce dönemi) dahi Sakarya Büyükşehir Belediyesinin payından 45 milyon TL sadece "Deprem Kredisi Geri Ödemesi" olarak kesildi. 

Sakarya'nın bugüne kadar ödediği paranın TL cinsinden değeri ise 92 milyon TL.

Paranın ödendiği dönemlerdeki TL/EURO kuru hesaplandığında ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından çıkan para 26 milyon Euro'yu buluyor. 

TEK TESELLİMİZ
Tek tesellimiz ise geriye kalan 26 milyon Avro ,yani güncel kurdan yaklaşık 270 milyon lira'nın Sakarya'ya yapılacak hizmetler karşılığında bundan sonra kesilmeyecek olması...