//Nurettin Eryılmaz-Şevval Geçin//

Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu, pandemi sürecinde her sektörün etkilendiğini belirterek ekonomik yönden desteğe ihtiyaçları olduklarını belirtti.

Halk54’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Salihoğlu, şu anda yapılan alışverişlerin pandemi açığını kapatamadığına dikkat çekti. Salihoğlu, “Yapılandırmaya göre 11. ayda ödemeleri var hem bu hem diğer borçlar nasıl ödenecek. Kredi kooperatiflerin uzatılmasını bekliyorduk buna ek olarak uzun vadeli gerçekleşecek destekler bekliyorduk onun için şu anda işlerimiz zorlaştı” ifadelerini kullandı.

VERGİ BORÇLARINDA ERTELEME
Devlet yetkililerinin vergi borçları ile ilgili yardım eli uzatması gerektiğini söyleyen Başkan Salihoğlu, “Esnaf kooperatif taksitleri açısından vergiler başlamıştır. Kötü tablolar yavaş yavaş çıkmaya başlamıştır. Ödenmeye taksitler bulunuyor. Bu okullar açıldı alışveriş yapıldı ancak eski cirolar maalesef gerçekleşmiyor. Satışlar pandemi dönemindeki açığı kapatamıyor. Esnafın maddi desteğe ihtiyacı bulunuyor. Bizim direkt lokal ameliyatlara ihtiyacımız var. Kana ihtiyacımız var ” dedi.