Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Salihoğlu, pandemi döneminde esnafların taze kana ve desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Devlet esnaf ve sanatkarını korumak zorunda. Koruyun. Korumak bu mu? Maalesef siyasilerimizden hiçbir samimi çözümsel bir şey görmedik." dedi.

"PİYANGONUN KİME VURACAĞI BELLİ DEĞİL"
Risk haritasında Sakarya'nın kırmızı renkte olduğunu hatırlatan Salihoğlu, esnaf ve vatandaşlara tedbirlere uyulması çağrısında bulunarak, "Biliyorsunuz Sakarya haritası kırmızı, pandemiden dolayı bulaş var. Bin de 114-130 larda seyrediyoruz. Bazı esnaflarda görüyoruz yoğun alışveriş oluyor. Bunun için hem vatandaşa hem de esnafa bir tedbir çağrısında bulunuyoruz. Halkımız da bir değişik. 3 kişinin gireceği yere 10 kişi giriyor. Bu virüsün bulaşmasını artırıyor. Bende koronavirüse yakalandım, hafif atlattım. Ama 2 kardeşimi kaybettim. Bu piyangonun kime vuracağı belli değil. Esnaf ve sanatkarımız kendisini iş yerine geleceği için çocukları için halkımız için tedbirlere uymalı. Para kazanmak birinci amaç olmamalı. " dedi.

"SIRF CEZAİ İŞLEMLER ORTAMI DAHA ÇOK GERER"
İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesiyle sıkılaşan denetimlerin eğitime dayalı olmasının şart olduğunu ifade eden Salihoğlu, "Uzun süre sağlıklı bir şekilde Sakarya’da yaşamak, Adapazarı’nda güzel günler görmek istiyoruz. Bu valilik, belediyeler, sivil toplumla beraber koprdineli eğitci bir destekle olur. Şimdi zaten dinamik bir denetim genelgeleri geldi. Denetimler sıkılaştırılacakmış. Bunun eğitime dayalı olması şart. Cezayla değil. Sırf cezai işlemler ortamı daha çok gerer. Millet burnundan soluyor zaten. Eğitime dayalı bir şekilde olması lazım" dedi.