Sakarya 1. İcra Dairesi, Abalı Serdivan Mahallesi'nde bulunan 82 dairenin satışı için ihaleye çıkıyor. Adalı Serdivan Mahallesi'nde bulunan göl manzaralı dairelerin satışı 23-24-25-26 Kasım tarihlerinde Adapazarı Belediyesi Güneşler Hizmet Binası Mezat Salonu'nda yapılacak. Dairelerin kaba inşaatının yüzde 70 ile yüzde 85 oranında tamamlandığı belirtildi. Dairelerin satılmaması halinde bir ay sonra yeniden ihaleye çıkacak.

330 BİNDEN BAŞLIYOR
99 ile 133 metrakere arasında değişen konutların satış fiyatları 330 bin ile 600 bin arasında belirlendi. İlanda dairelerle ilgili, “Binaların mesken giriş kapısı ve iç kapılar takılmamış, pencereler alüminyum doğrama, ıslak zeminler kalebodur fayans, balkon, mutfak ve antre yer döşemeler kalebodur, oda yer döşemeler yapılmamış, mutfak dolabı le banyoda klozet, lavabo ve duşakabin takılmamış, mutfak ve banyo vitrifiyeler tamamlanmamış” bilgilendirilmesinde bulunuldu.

AÇIK ARTTIRMA
İhaleyle ilgili, “İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir” bilgilendirmesinde bulunuldu.

İŞTE SATIŞA ÇIKARILACAK DAİRELER