Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Turizm, konaklama, yiyecek-içecek hizmetleri sektöründe “Kantin İşletmecisi (Seviye 4)” ulusal yeterliliğinin hazırlanması amacıyla imzalanan protokol anlaşması ile SESOB üyesi esnafların ulusal yeterlilik süreci de resmen başlamış oldu.

HAZIRLANMA SÜRECİ BAŞLADI
Düzenlenen imza törenine Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan katıldı. İmza töreninin ardından konuşan SESOB Yönetim Kurulu Başkanı Alişan, “Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem Ceylan’a bu protokol için teşekkür ediyorum. Birliğimize bağlı ilgili odalarda turizm, konaklama, yiyecek-içecek hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize yönelik imzalanan bu işbirliği protokolü ile artık ulusal yeterliliğe hazırlanma sürecini başlatmış olduk. Birliğimize, üyelerimize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ULUSAL YETERLİLİK NEDİR?
Ulusal yeterlilik; yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yapılan değerlendirmelerle tespit edilen ve MYK tarafından onaylanarak ulusal yeterlilik çerçevesine yerleştirilen, bireyin sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinliktir. Ulusal yeterlilikler Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliğine göre MYK tarafından onaylanarak Ulusal Yeterlilik Çerçevesine (UYÇ) yerleştirilir.