Ticaret Bakanlığının Ağustos ayına ilişkin dahilde işleme izin, yurt içi satış ve teslim, hariçte işleme izin, vergi, resim ve harç istisnasıyla firma talebine istinaden iptal edilen dahilde işleme izin belge listeleri Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, Mart ayında 486 firmaya dahilde işleme izin belgesi verilirken, bu listede Sakarya'dan 2 firma yer aldı.

Ayrıca 5 yurtiçi satış ve teslim, 3 hariçte işleme izin, 71 vergi, resim ve harç istisna belgesi hazırlanırken, firma talebine istinaden iptal edilen dahilde işleme belgesi sayısı ise 17 olarak gerçekleşti.

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ NEDİR?
Dahilde İşleme Rejimi, ihracat yapan firmalar tarafından ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve ithal edilen, bu yüzden de ithali gümrük vergisine tabi hammadde ya da girdilere gümrük muafiyeti getiren bir ihracatı teşvik sistemidir. Dahilde İşleme Rejimi, yurt içinde dünya fiyatlarından temin edilemeyen, hiç temin edilemeyen ya da üretimi yetersiz olan, yeterli kalitede bulunmayan malzemelerin gümrük muafiyetli olarak yurt dışından getirilmesine olanak sağlayarak girdi maliyetlerini azaltmak suretiyle ihracatı artırmak, ihraç ürünlerine uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazandırmak, ihraç pazarlarını geliştirmek ve ihraç ürünlerini çeşitlendirmek amacıyla oluşturulmuştur.