Karasu'da Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 1 milyon 557 bin 460 metrekarelik Hazine arazileri, 20 Aralık 2017 tarihinden başlamak üzere 49 yıllığına BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ lehine irtifak hakkı tesis edilmişti. 

Bu arazilere ek olarak yapılan istimlak çalışmaları sonrasında yaklaşık 473 bin 866 metrekarelikte ek arazi de yine BMC'ye 49 yıllığına verilmişti.  

Fabrika'nın kurulacağı Karasu'daki arazilerde bir kaç gün iş makinaları çalışsa da daha sonra çalışma durmuş ve BMC'nin kuracağı fabrikanın akıbeti merak konusu olmuştu. 

Ethem Sancak ve Talip Öztürk'ün hisselerini Tosyalı Holding'e devretmesi ile fabrikanın akıbeti de kamuoyunda merak konusu olmuştu. 

ZEMİN SAĞLAM DEĞİL DİYE BMC KARASUDAN VAZGEÇTİ
Alınan bilgilere göre; Geçtiğimiz günlerde Karasu'ya gelen Tosyalı Holding'in BMC'li üst düzey yöneticileri yapılan inceleme sonrasında tank yapımında kullanılacak ve mikron değerlerle çalışan devasa makinaların Karasu'da ki zeminde çalışmasının mümkün olmadığı görüşünde bulundu. 
 
İZMİR YA DA ANKARA'DA KURULACAK

Medyabar'dan Hakan Turhan'ın haberine göre, Karasuda 49 yıllığına BMC'ye devredilen yaklaşık 2 milyon metrekarelik alandan vazgeçen Tosyalı Holding şirketin hali hazırda kurulu fabrikaları bulunan İzmir'de yer arayışına girdi. Şirketin ikinci bir alternatif olarak ta Ankara'yı tercih edebileceği fakat Ankara'da bu denli büyük bir arsanın bulunmasının zor olduğu görüşü hakim...

TANK PALET'İ DE BIRAKABİLİR!
Öte yandan fabrika içerisinde dolaşan bazı söylentilere göre Tosyalı Holding'in BMC aracılığı ile Tank üretmekte pekte istekli olmadığı Karasu'dan da vazgeçme nedenlerinden birinin de bu olduğu konuşuluyor. Ayrıca; geçtiğimiz günlerde Tank ve Palet Fabrikası'na ani bir ziyaret gerçekleştiren üst düzey bir bakanlık yetilisinin "Tank ve Palet fabrikasının yönetimi yeniden orduya geri dönebilir" dediği iddia edildi. 

10 BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI OLCAKTI
BMC Sakarya Karasu Üretim ve Teknoloji Üssü adı verilen ve BMC'nin önümüzdeki 50 yılda; ticari araçlardan askeri araçlara, tekerlekli araçlardan paletli araçlara ve raylı sistemlere, kara aracı motorundan uçak motoruna kadar çok geniş bir yelpazede üretim yapmayı hedeflediğini açıkladığı tesis yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak ve Tank Palet Fabrikası ile entegre olarak çalışacaktı...