Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy’un da eşlik ettiği ziyarette Vali Ahmet Hamdi Nayir’e kabullerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek çağrı merkezinin kuruluşu ve bugüne kadarki çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Müdür Diriarın, vatandaşların modern dünyanın hizmet standartlarına uygun acil yardım hizmetlerinden yararlanabilmesini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığının Koordinatörlüğü ve Valiliğin sorumluluğunda kurumlara hızlı, kolay ve etkin ulaşımı sağlamak amacıyla 112 Tek Acil Çağrı Numarası Projesinin hizmete sunulduğunu, 112 Acil Çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla da 11 Şubat’ın ‘ Avrupa 112 Günü’ olarak kutlanmaya başlandığını ifade etti.

“112’de Birleştik”

Dünya genelinde bütün acil çağrıların bir merkezde toplanmasına ait farklı uygulamalar olduğuna değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Biz de onun bir parçası olarak bütün acil çağrıları bir merkezde toplayarak 112 numarasında birleştirdik. En acil ihtiyaç duyulduğu anlarda gelen çağrıyı ilk değerlendirme sonrası ilgili kurum temsilcisini devreye sokarak vatandaşlarımıza en seri şekilde hizmet verme gayesindeyiz. Arkadaşlarımız bu proje için ince eleyip sık dokudular ve tüm acil çağrıların tek numarada ve merkezde birleştirilmesi, neredeyse 1 yılda gerçekleşti.

“Geldiğimiz Nokta İyi Görünüyor”

Acil hizmet verilen bu alanda bir kurum kültürünün geliştirilmesi çok büyük önem arz ediyor. Acil çağrıda devreye girebilecek bütün kurumlarımızı; Emniyet ve Asayişten İtfaiyeye kadar, Sağlıktan AFAD’a kadar, Orman’a kadar hepsini bir çatı altında, bir odada buluşturmak ve değerlendirmeleri birlikte yapmalarını sağlamak, reaksiyon sürelerini kısaltabilmek amacındayız, bu anlamda güzel ilerlemeler olduğu kanaatindeyim ve geldiğimiz noktayı verimli görüyorum. Genel manada bakıldığında; acil çağrı hizmetlerinin tek çatı altında birleştirilmesi kurumlarımızın çağrı sayısını da azaltmış görünüyor. Sistematik bir şekilde gelen aramaların aktarma işlemleri yapıldığında da her olay yalnızca ilgili kuruma yönlendiriliyor, bu da hem zaman kazandırıyor hem de olaylara en kısa şekilde müdahale edilmesine olanak sağlıyor.

“Herkesin Aciliyet Gerektiren Bir Anı Olabilir”

Ancak bizim en büyük sıkıntımız gereksiz aramalar ve asılsız ihbarlardır. Eğer böyle bir olayla karşılaşılırsa mutlaka suç duyurusunda bulunulması gerekiyor. Böylesi hadiseleri önleyebilmenin yolu da yine eğitimden geçiyor. Okullarımızdan başlayarak, muhtarlarımızı ve basın kuruluşlarımızı da işin içine alarak vatandaşlarımızı gereksiz aramalar ve asılsız ihbarlar konusunda bilgilendirmek de yine teşkilat çalışanları olarak sizlerin en önemli görevlerinden birisidir. Yapılacak her gereksiz aramanın, her gerçek dışı aramanın gerçekten acil bir olaya müdahale edilmesine mani olduğunu, hizmeti engellediğini bilmemiz lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz, herkes her an aciliyet gerektiren bir durumla karşılaşabilir” dedi.

 Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek hayati önem taşıyan her olayın 112 Acil Çağrı Merkezinin konusu olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, teşkilat çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi.