// Haber Merkezi //

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde olmasına rağmen Sabah Gazetesi Sakarya Muhabiri Hüseyin Cumalı’ya, “Siz kimsiniz” diyerek kimlik sorgulaması yapan 112 Acil Sağlık Ambulansı’nda görevli personel, yetkisi dışında yaptığı bu hareketle de sınırlı kalmadı. Sokak ortasında kamu görevi yapan gazeteci Cumalı’ya “Sakın ambulansın kapısını açma” uyarısında bulunan personelin yetkisi dışında yaptığı bu hareketlerle basın mensuplarının tepkisini aldı.

Olay yerinde polis ekibi olduğunu, ambulansın kapısını açmak gibi bir hamlesi olmadığını belirten Gazeteci Cumalı ise, “Olay yerinde polis olmasına rağmen sokak ortasında bana ‘siz kimsiniz’ diyen personel görev yetkisinin tamamen dışına çıkmıştır. Yine ‘sakın ambulansın kapısını açma’ uyarısını yapması bir hatadır. Ambulans kapısını açmak gibi bir girişimimiz olmadan bu uyarıyı yapması, bizi olay yerinde canlı hedef haline getirmekten başka bir şey değildir.” dedi.

Cumalı, “Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sakarya Sağlık İl Müdürü Dr. Aziz Öğütlü’nün kamu adına görev yapan gazetecilere gösterdiği yakınlığa rağmen bir personelin bu tip davranışları hoş olmamıştır. Ayrıca olay yerinde bir gazeteciyi ‘sakın kapıyı açma’ diyerek canlı hedef yapması da düşündürücüdür” diye konuştu.