Hain FETÖ’nün devleti işgal ve millete ihanet girişiminin millet üzerindeki şaşkınlığı geçtikten sonra yediden yetmişe milletin topyekûn ayağa kalktığını belirten İbrahim Kaya, millet vesayete, dayatmaya ve işgale alışık değildir, bu nedenle bu tür girişimlere izin vermez, nitekim vermemiştir, diyerek şunları söyledi:
“Hain FETÖ elebaşısı ve onun azılı yandaşları dindar, iyilik perisi ve Türkçe gönüllüsü gibi çeşitli kılıklara bürünerek milletin içinde milletin birer ferdi gibi yaşamışlar, milletin evine, milletin beynine ve en kılcal damarlarına nüfuz ederek adeta milleti büyülemişlerdir. Bu nedenle onların dış mihrakların maşası olduğu, devletimize ve milletimizin canına kast ettiği anlaşılamamıştır. Millet adeta rüyada iken, 15 Temmuz 2016’da girişilen hain kalkışma ile rüyadan uyanmış ve gerçeklerle yüz yüze gelmiştir.

Hangi inanca ve millete ait olursa olsun terör asla tasvip edilecek bir şey değildir. Sınırlarımızı taciz eden, sınıra yakın şehirlerimizde terör estiren, askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza kurşun yağdıranlarla aynı safta yer alanlar ne bu milletin bir ferdi sayılabilir, ne de dindaşımız olabilir. Zira terör insanlık suçudur. Salgın hastalık gibi musibettir; insanları öldürür, sakat bırakır, çocukları öksüz, yetim, eşleri dul bırakır. FETÖ’nün terör örgütleriyle işbirliği içinde olduğu anlaşıldıktan sonra onların emperyalist ülkelerle ve topraklarımız üzerinde oynanan oyunlarla hangi fikir ve düşünceye sahip oldukları da anlaşılmıştır. FETÖ, kendisini besleyen bu ülkeye ve bu millete karşı büyük bir ihanet ve hainlik yapmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde FETÖ kadar zalim ve kahpe bir düşünce, fikir ve satılmış örgüt bulamazsınız. Bunlar kadar hain, alçak, ahlaksız, namussuz ve şeref yoksunu bir örgüt göremezsiniz.

Bu nedenle FETÖ’nün bir daha ortaya çıkmaması için her türlü önlem alınmalıdır. FETÖ’yü övenler hakkında yasal işlem yapılmalı ve onlara asla güvenilmemeli. Zira onlar bugün ki ortama ayak uydurmaya çalışıyorlar ve günü geldiği zaman bu milletin karşısına dikilecek olanlarda onlardır. Çünkü FETÖ ve yandaşları bu milletin tarihine, kültürüne ve tüm değerlerine düşmandır. FETÖ, Müslüman Türk Milletinin medeniyetine, ahlakına, hakkaniyet, huzur ve güven ortamına, refahına düşmandır. Bunlar, canidir, imansız ve kalleştir, hıyanet içindedirler. Bunlar şahsi hesaplar içindedir ve ne devleti, ne de milleti düşünmezler. Bunlar, Müslüman Türk Milletini arkadan vurarak hançerlemişlerdir.

Bu nedenledir ki, hain FETÖ yapılanmasını unutmamalıyız ve yeni FETÖ’lerin ortaya çıkmaması için dikkatli ve uyanık olmalıyız. Beynimizi, vicdanımızı ve aklımızı hiç kimsenin emrine teslim etmemeliyiz. Aksi halde FETÖ’ye benzer yeni yapılanmalarla karşılaşmamız içten bile değil…
Bu vatan topraklarını korumak için ve bayrak, din, devlet ve milleti uğruna kanını akıtan tüm şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Onları minnet ve şükranla yâd ederken, gazilerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.”