Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan tam kapanma döneminde en çok merak edilenlerden biride hastanelerde randevusu olanların sokağa çıkıp çıkamayacağı oldu. 

İçişleri Bakanlığı'ndaki genelgede de tam manasıyla açıklanmayan o sorunun cevabı... 

Poliklinikler tam kapanma süresince normal işleyişlerine devam edecek. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden randevu alanlar beraberinde randevularını beyan eden bir belge ile randevu saatleri içerisinde sokağa araba ile çıkabilecekler. 

MHRS'den isteyen kısıtlama günleri içinde poliklinik randevusu alabilecek. 

9 GÜNLÜK TATİL
MHRS 9 gün olarak belirlenen ve kısıtlamaların devam ettiği Ramazan Bayramı tatili boyunca ise randevu vermeyecek ve bugünlerde polikliniklerde hizmet dışı olacak. 

GENELGE'DE KISMEN YAZIYOR
Öte yandan, tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi), Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler)