SYKD Başkanı Necmettin Kırık mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda 19 Mayıs 1919 tarihinin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek Türk Milleti var olduğu müddetçe 19 Mayısların her zaman büyük bir coşku içinde kutlanacağını ifade etti.

Ülkemizin onur ve gurur kaynağı olan gençlerimize her zaman güvendiklerini belirten SYKD Başkanı Kırık, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine gençlerimizle ulaşacağını kaydetti.

19 Mayıs'ın; millî şahlanışın sembolü, istiklal mücadelesinin başlangıcı, çağdaş aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımı olduğuna vurgu yapan Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, "101. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bir kez daha coşkuyla kutluyoruz. Bizlere bu cennet vatanı armağan eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın hastalık nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bu yıl evlerimizde kutlayacağız. Balkonlara çıkarak ellerimizde bayraklarla 19 Mayıs gecesi bu coşkuyu hep birlikte yaşayacağız." dedi.

Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık mesajında ayrıca, 19 Mayıs gecesi idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen mübarek Kadir Gecemizin de tüm İslam alemine, milletimize ve Sakarya halkımıza hayırlara vesile olmasını diledi.