19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramının sokağa çıkma yasağına denk gelmesine rağmen, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Kent Meydanında bulunan Atatürk heykelinin orada küçük bir tören ve çiçek bırakmak için valilikten izin istediklerini ancak ret yanıtı aldıklarını belirten Dernek Başkanı Aslıhan Ateş '19 Mayıs günü, Atatürk Anıtının önünde, malum salgın durumu gözetilerek, en fazla 5 kişi olmak ve hijyen koşullarına uymak şartıyla, anıta çiçek bırakarak İstiklal Marşımızı okuyup temsili bir tören yapmak istediğimizi ifade ettik.
Ancak bize verilen cevap; sokağa çıkma yasağı olduğu için talebimizin reddi şeklindeydi. Yalnız siyasi partilerin bu kuralın dışında tutulacağı, talep eden siyasi partinin anıta çelenk bırakabileceği ifade edildi' dedi.
19 Mayıs’ta saat tam 19:19’da
Meydanda herhangi bir tören yapamayacaklarını belirten Ateş 'Ama bizler, unutturulmaya çalışılan şanlı tarihimize ve ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Tüm halkımızı, 19 Mayıs salı günü, saat tam 19:19 ‘da, evlerinin balkon ve ya pencerelerinden İstiklal Marşımızı ve Gençlik Marşımızı tek yürek olarak söylemeye davet ediyoruz' dedi.