-- Yeni kurduğumuz halk54 haber sitesinin test yayınları sürürken, bir yandan da yeni yıla hazırlıklar yapıyoruz. Sizin anlayacağınız 2020 yılında bomba bir haber sitesiyle okuyucularımızla buluşmanın hesapları içindeyiz.

-- Bütün bu hesapları yaparken, 2019 yılının bu son gününde şöyle geriye doğru bir bakalım dedik. İyisi ile kötüsüyle tam 1 yılı geride bırakıyoruz. Bu 1 yıllık zaman diliminde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı değişti. Başkan Zeki Toçoğlu yerine Ekrem Yüce geldi. Bu değişimle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin A takımı da değişmiş oldu.

-- Yıllardır tartışması süren Ada Ekspresi sonunda Adapazarı'na geldi. Akçay Barajı'nda su tutulmaya başlandı. 2019 yılı içinde önemli bir gelişme yapımı yılan hikayesine dönen Kadın Doğumevi inşaatı önemli ölçüde yol aldı. Karasu Limanı daha işlevsel hale gelmeye başladı. Bin Yataklı hastanenin sonunda proje ihalesi yapıldı. Çamdağ Barajı için geri sayım başladı.

-- 2019 yılına şöyle genel baktığımızda Organize Sanayi Bölgeleri anlamında güzel gelişmeler oldu. Çarpık ve çevre dostu olmayan sanayilere karşı tedbirli yaklaşan Sakarya'da bir kaç olay hariç büyük oranda bir çevre kirliği yaşanmadı. Ancak Sakarya nehri çevresindeki kirlilik artmasa da güncelliğini korudu.

-- Alt kademe belediyeler için 2019 yılı rutinden öteye gidemedi. Asfalt, alt ve üst yapı anlamında çalışmalara önem veren alt kademe belediyeler, park ve bahçe bakımlarını da es geçmedi. Bir iki belediye hariç 2019 yılında alt kademe belediyeler için rutin bir yıl oldu.

-- Siyaset anlamında ise 2019 yılının ilk başlarında hareket vardı. Yerel seçim öncesindeki aday adaylığından sıyrılıp aday olmak isteyenler ciddi çaba ve uğraşlar verdi. Cumhurbaşkanlığı seçim sistemi nedeniyle ittifakların kurulduğu Sakarya'da Cumhur ittifakı kapsamında MHP Taraklı Belediye Başkanlığı'na 'evet' diyerek AK Parti'ye diğer belediyelerde tam destek verdi.

-- Millet ittifakını oluşturan CHP ile İYİ Parti arasında hayli sor günler yaşandı. Adapazarı, Serdivan, Sapanca, Karasu gibi ilçelerde Millet ittifakında sürekli pürüzler yaşandı. İYİ Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cihan Kolip ise seçim boyunca iyi performansla gelecek vaat etti. Saadet Parti ise kemik oylarıyla yoluna devam ettiği Sakarya'da siyaset 2020 yılında yine renkli geçmesi bekleniyor.  

-- Geride bırakmaya hazırlandığımız 2019 yılında Tank Palet tartışması hükümet ve iktidar arasında büyük kavgalara neden oldu, halende olmaya devam ediyor. Tank Palet'i 25 yıllığına kiraya verdik diyen hükümet ile Tank Palet'i sattınız diyen muhalefet arasındaki bu kavga 2020 yılında bütün hızıyla devam edeceğe benziyor.

-- 2019 yılında Karasu Demiryolu'nun bir arpa boyu kadar ilerlememesi, Sakarya'nın bir fuar alanı olmayışı, 17 Ağustos 1999 depreminden günümüze kadar gelen çok katlı binalarla ilgili sorunlar, Yerli otomobil üretimini Bursa'ya kaptırmamız, ilimizdeki doktor açığı, işsizlik gibi sorunlara ne yazık ki bir çözüm bulamadık.

-- 2019 yılının sonrasına doğru kendini iyice gösteren Serdivan'daki Cadde 54, yüksekliğiyle tepki çekiyor. Bu arada 2019 yılında Cadde 54 ile konuşulan bir başka konu ise Serdivan AVM'nin hemen yanında yapımına izin verilmesinin etik olup olmadığı oldu. Büyük rakamlarla yapılan Serdivan AVM'nin hemen yanı başına Cadde 54 yapımına izin verilmesinin etik olup olmadığı iş dünyasında 2020 yılında da tartışılacağa benziyor.

Devam edecek