TÜVESAŞ adına Temmuz ayında İŞ-KUR tarafından noter huzurunda yapılan kura çekimi ile 26 kişilik kadroda yer bulanlar arasında bir isim şansıyla fabrikada adeta gündem oldu. Genel Müdür Prof.Dr. İlhan KOCAARSLAN'ın yakını olduğu söylenen A.Y. yaklaşık 1,5 yıl önce temizlik görevlisi olarak başladığı fabrikanın şimdi kadrolu işçisi oldu. İşçinin bu şansı herkesi hayrete düşürdü.

Temmuz ayında 26 devamlı işçi kadrosuna katan TÜVESAŞ'ta 30 Aralık'ta ikinci kura heyecanı yaşanacak.

İlk kurada başvuruda bulunan 4 bin kişiden kura kriterine uyan bin 755 kişi, TÜVASAŞ lokali bahçesinde toplanmış, Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karabağ, kurumun işe alma komisyonunun da hazır bulunduğu, noter huzurundaki çekilişte, motorcu bölümüne alınacak 8, elektrik bölümüne 4, elektronik bölümüne 3,raylı sistemler mekatronik bölümüne 6, marangozhane bölümüne 3 ve boyacı metal kısmına 2 kişi için mülakata girecek 104 asil 104 yedek kişinin adları belirlenmişti.

16 kişi de özel şartlarla kuraya girmeden mülakata eklenince 120 kişi sözlü sınava alınmıştı.

O isimler arasında yer alan ve yaklaşık 1.5 yıl önce TÜVESAŞ'ta taşörön bir firmada temizlik işçisi olarak başlayan, daha sonra Taşoren Yardımcı İşletmelerden birinde daha iyi bir maaşla yeni görevine başlayan A.Y. kura çekiminde de ismi çıkınca TÜVESAŞ'ta kadrolu işçi oldu.

Fabrikada çalışıpta kurada ismi çıkan tek çalışan olan Genel Müdür yakını A.Y.'nın bu şansı 30 Aralık'ta yapılacak ve 20 devamlı işçinin alınacağı kura öncesi fabrikada senelerdir çalışan işçilerin umutlarını arttırdı.

Noter huzurunda yapılan kurada tıpkı Genel Müdür yakını A.Y. gibi isimlerinin çıkması için büyük umut besleyen onlarca taşoren TÜVESAŞ çalışanı bu kuraya başvurdu.

30 Aralık'ta noter huzurunda yapılacak olan kura öncesi krıterlere uyan ve kuraya katılacak kaç kişinin olduğu ise henüz açıklanmadı.