Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün aşı gündemiyle bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca yarın itibarıyla 35 yaş üstü için aşı randevularını açacaklarını duyurdu. 

Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

35 YAŞ ÜSTÜNE AŞILAMA YARIN
"Her bir vatandaşımıza gösterdikleri sabır için müteşekkirim. Son atak aşı ile zaferi getirecek. Aydınlık günlerin habercisi gün gibi ortadır. Aşılarımızı pek çok meslek grubundan insanlarımızın erişimine açtık. Yarından itibaren 35 yaş üstündeki vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz. Şu ana kadar 37 milyon doz aşı yapıldı.

Bu güce güvenin demiştik. Bu gücün sahibi elbet de devletimizdir.

Halkımıza ve sağlık teşkilatımıza teşekkür ediyor. Güçlü alt yapımızın sağladığı güvenden emin olacaksınız. Yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanıyor. Buna çok yaklaştığımızı görüyorum.

Bu yaz salgın haberlerinden kurtulduğumuz son yaz olacak. Hepimiz sevdiklerimizle arasındaki mesafeden kurtulacağız. Normalleşmede kontrolü kaybettiğimiz zaman varlığının vaka tablolarına yansıyacağını biliyoruz. Vaka sayılarımız düşüyor ancak 80 binden fazla vaka sayımız olduğunu göz ardı edemeyiz. Bu yaz da tedbiri elden bırakmayalım. Sosyal alanlarımızın tamamının aşı ile güvenli hale geleceği ana kadar riskli ortamlardan uzak duralım.

"SALGIN ENGELLİNİ BU YAZ AŞACAĞIZ"

Mücadelenin yeni ve son aşaması aşı programıdır. Devletimizin gücü ve halkımızın desteği sayesinde salgın engelini bu yaz aşacağız. Bugünlere nasıl geldiğimizi ve ardımızda bıraktıklarımızın neler olduğunu unutmamalıyız. Dünü unutarak yarını inşa edemeyiz.

"KISA SÜREDE AŞINIZI OLUN"

Son sozüm, lütfen en kısa sürede aşınızı olun.