Bursa’da yaşayan Yıldız ailesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullara ara verilmesiyle birlikte 8 yaşındaki Eymen ile 17 yaşındaki Furkan’ı bir haftalığına Karasu ilçesin Taşlıgeçit Mahallesi’ndeki dedelerinin yanına gönderdi.İçişleri Bakanlığı tarafından 20 yaş altı sokağa çıkma kararı getirilince baba Volkan Yıldız, çocuklarını yanına alabilmek için Bursa’dan seyahat izni alarak, Karasu’ya geldi. Burada Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğüne konuyu anlatarak izin istedi ancak çocuklar 20 yaş altında olduğu için seyahat izni verilmedi. Alo 199’u arayarak konuyu aktaran baba Yıldız, yine olumsuz cevap aldı.

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

45 gündür ailesinden uzakta yaşamak zorunda kalan 8 yaşındaki Eymen ile 17 yaşındaki Furkan, ailelerini çok özlediklerini ve kendilerine yardım edilmesini istiyor.8 yaşındaki Eymen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, köyde çok sıkıldığını ve annesini çok özlediğini belirterek, yardım istedi.

NE YAPTIYSAM BAŞARAMADIM
Çocuklarının eğitim sıkıntısı yaşadığını ifade eden baba Volkan Yıldız, “Özellikle 8 yaşındaki oğlum annesini çok özledi. Taşlıgeçit Mahallesinde internet altyapısı olmadığı için derslerinden de geri kalıyorlar. Ne yaptıysam çocuklarımı bir türlü getiremedim. Yetkililerin bana yardımcı olmasını istiyorum” diye konuştu.
(MEDYABAR)